Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 05. 15:04, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/eminem

Eminem, Dolly Parton és a Duran Duran is bekerül a rockhírességek közé

Eminem, Dolly Parton és a Duran Duran is bekerül a rockhírességek közé

Eminemet, Dolly Partont, a Duran Durant, Lionel Richie-t, Pat Benatart, Carly Simont, a Eurythmicset egyaránt beiktatják idén a clevelandi székhelyű Rock & Roll Hírességek Csarnokába.

A hét művészt az előadói kategóriában iktatják be a rockhírességek közé a november 5-i ünnepségen a Los Angeles-i Microsoft Theaterben - idézte a szervezet szerdai bejelentését a www.rollingstone.com.

"Valamennyi kiválasztott nagy hatással volt a fiatalság kultúrájának hangzásvilágára, és segített megváltoztatni a rock and roll történetét. Zenéik nemzedékeket mozgattak meg és számos későbbi művészt inspiráltak" - fogalmazott közleményében John Sykes, a Rock & Roll Hall of Fame elnöke.

Dolly Partont annak ellenére iktatják be a hírességek csarnokába, hogy alig két hónapja úgy nyilatkozott, nem érdemelte ki a jelölést. A szavazatokat addigra azonban már leadták, a countryénekesnő pedig a múlt héten már úgy fogalmazott, hogy nem volt tisztában azzal, a hírességek csarnokába nem csak a rockzene képviselői kerülhetnek.

Eltérően a korábbi évektől az előadói kategóriában beiktatásra várók valamennyien élő emberek, sőt, az elmúlt években aktívan turnézó és előadó művészek. A Eurythmics az egyetlen kivétel, de Annie Lennox és Dave Stewart is fellépett egy rövid műsorral 2019-ben egy New York-i jótékonysági gálán, úgyhogy hasonló várható tőlük novemberben is. A Duran Duran jelenlegi tagsága két korábbi gitárosuk, Andy Taylor és Warren Cuccurullo társaságában válik rock and roll hírességgé. Utóbbival 2001, előbbivel 2006 óta nem zenéltek együtt, most mindkettejükkel fognak.

A zenei kiválóság díját Jimmy Jam, Terry Lewis és a Judas Priest kapja, a korai hatás díját Harry Belafonte és Elizabeth Cotten, mellettük Allen Grubman ügyvéd, Jimmy Iovine lemezproducer, Sylvia Robinson R&B énekes az Ahmet Ertegün-díjban részesül.

A Judas Priest beiktatása lehetőséget kínál arra, hogy a gitáros K.K. Downing, aki 2011-ben keserű szájízzel lépett ki a csapatból, újra a metálcsapattal lépjen fel. A Judas Priest egykori tagjai közül Les Blinks és Dave Holland dobost is beiktatják. Eminem az egyetlen a mostani kiválasztottak közül, aki a hiphop műfajban alkot, és csak ő mondhatja el magáról azt is, hogy csak a kilencvenes években kezdte pályáját, és megválaszthatósága első évében be is kerül a csarnokba. (A Rock & Roll Hírességek Csarnokába az kerülhet, akinek első lemeze legalább 25 évvel ezelőtt jelent meg.)

A Eurythmicset és a Judas Priestet idén már harmadszor jelölték a csarnokba, Pat Benatart másodszor, a többieket először. A ceremóniának 1993 és 2013 után harmadszor ad otthont Los Angeles.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.