Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 16. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

Emmi: harmonikus család nélkül nincs jól működő társadalom

A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek – hangsúlyozta Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára a Média a Családért Alapítvány és a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézetének közös konferenciáján kedden.

Fűrész Tünde megnyitó beszédében emlékeztetett, a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság a kormányalakítást követően, idén jött létre azzal a céllal, hogy kormányzati eszközökkel támogassa a családokat. Hangsúlyozta, a gyermekek a fiatalok jóléte és jól léte nem választható el a családok jólététől és jóllététől. Kiemelte, harmonikusan működő családok nélkül nincs jól működő társadalom – ez az alapvetés pedig a családvédelmi sarkalatos törvényben is le van fektetve. Az állam mellett ugyanakkor nagy szerep hárul az egyházakra, a gazdasági élet szereplőire és a médiára is – tette hozzá.

A helyettes államtitkár közölte, a gyerekek lelki állapota tükrözi, mennyire működik jól egy társadalom. A magyar gazdaság és társadalom fejlődésének jövője azon múlik, hogy a most felnövekvő gyerekek mennyire lesznek boldogak, tájékozottak, egészségesek. Az államtitkárság célja ezért, hogy a közszemlélet és közgondolkodás családbarát irányba mozduljon, és ebből a szempontból is kiemelkedő jelentőségű a mostani konferencia – emelte ki Fűrész Tünde.

Kiss-Rigó László, Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke a fiatalokat érő kihívásokról beszélt. Mint fogalmazott, „a mi többletünk a nevelés és az értékrend, mivel az immunitás biztosítása előre a legjobb megelőzés”.

Aczél Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem docense plenáris előadásában a médiában megjelenő gyerekképről beszélt. Felhívta a figyelmet, hogy a médiában rendkívül alulreprezentáltak a fiatalok. Az ábrázolások 71 százalékában pedig negatívan, problémaként mutatják be a gyerekeket. Hangsúlyozta, miközben a családok számára egyre értékesebb a gyermek, a médiában évek óta nem változik a státuszuk.

A Vonzások és választások – Gyerekkor és felnőttkor határán című konferencián a szakemberek és érdeklődők szekcióbeszélgetéseken járták körbe a fiatalokat érintő problémákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.