Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Július 30. 21:02, kedd | Helyi
Forrás: SziSzi

Esküdt Roland: közel 40 percet javítottam a tavalyi időmön

Esküdt Roland: közel 40 percet javítottam a tavalyi időmön

A nagyatádi XXIV. IronMan hosszútávú triatlon országos bajnokságon Esküdt Roland korosztályában a 3. helyen, abszolutban pedig a 17. helyen végzett.

Esküdt Roland triatlonos pályafutását az első lépésektől nyomon követhettük. A hétvégén Nagyatádon elindult a NAGY VERSENY-en, és meg sem állt a dobogóig.

-Milyen út vezetettel az országos bajnokságdobogójáig?

- Hosszú időszak volt, amiidáig vezetett. Tavaly szeptember környékén megerősödött bennem az elhatározás, hogy 2014-benrészt vehessekaz IRONMAN világbajnokságon.Odáig eljutni egy nagyon hosszú út, de állíthatom, hogyebben a sportban nincs rövid út. A célom a 2013-as évben az volt, hogy a tavalyi időmet, ami 10 óra 33 perc volt megjavítsam, valamint abszolút helyezésben előrébb lépjek.

- Hogyan alakultak a felkészülés hónapjai?

- Egy nagyon hosszú tél volt, ami megnehezített a felkészülésemet. Sajnos arra nem volt lehetőségem, hogy olyan helyre utazzak, ahol meleg van, így maradt az itthoni munka a hidegben. Ez nem volt egyszerű, hiszenaz itthoni időjárás nem volt valami kegyes hozzánk, így maradt az úszás valamint futás, és persze a rengeteg görgőzés a szobámban. Szerintem minden filmet megnéztem, ami fent van ayoutube-on...

- Milyen célokat tűztél ki magad elé?

- Mivel ebben az évben már edzővel dolgoztam, így jogosan bíztam abban, hogy előrébb tudok lépni. Az általános javuláson túl természetesenkonkétan megfogalmaztuk a célokat:

1. Akerékpáros részidőm fejlődjön (mivel ez tart a legtovább egy versenyen, ezért itt lehet a legtöbbet nyerni, illetve veszíteni is)

2. Anyílt vízi úszásom stabilabb legyen (fontos, hogy az úszásból kijőve egy jó iramú sort tudjak elkapni, és velük együtt menni)

3. Afutás. Nos ezzel nem sokat foglalkoztunk, mivel nem lehet egy évben mindent megoldani. Abban biztos voltam, hogy ha az úszásom, valamint a kerékpározásom fejlődik, akkor a futásom is fog.

Nagyon örülök, hogy a célok, amiket kitűztem, vagy mondhatom azt, hogy kitűztünk magunk elé, aztmaradéktalanul el is értük.

- Mit jelent ez számokban kifejezve?

-úszás: 2012-ben: 1:02:36ezzel szemben2013-ban: 00:58:40 (ez majdnem 4 perces javulás)
-kerékpározás: 2012-ben: 5:23ezzel szemben2013-ban: 5:02 (ez több, mint 20 perces javulás)
-futás: 2012-ben: 3:58ezzel szemben2013-ban 3:47 (ez 11 perccel jobb, mint az előző évben)

Összesen a depóval és az itt le nem írt másodpercekkel együtt közel 40 percet javítottam tavalyi időmön.

- Hogyan alakították a javuló részeredmények a verseny végeredményét?

2012-ben abszolútban a 26. helyen értem célba és korosztályomban a 6. helyet szereztem meg. 2013-ban abszolútban a 16. helyet értem el és korosztályomban ez a 3. helyre volt elég. Dobogóra álltam, és az azóta megalakult, valamint bejegyzett egyesületünknek megszereztem az első magyar bajnoki pontot.

Ez úton szeretném megköszönni mindenkinek, aki mellettem állt, éstámogatott abban, hogy megvalósíthassam a céljaimat.Külön köszönöm támogatóimnak, a Pannon Pipics Kft-nek, azFSC Rendszerház Kft-nek, a JUFA-ának, azAntók Nyomda-nak, aSwietelsky Magyarország Kft-nek, valamintHorváth Zoltánnak, hiszen nélkülük nem juthattam volna el idáig.

- Köszönöm a beszélgetést, még egyszer gratulálok, és továbi soksikert kívánok!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel