Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Szeptember 29. 14:52, hétfő | Helyi
Forrás: (X)

Felújított sportcsarnokot avattak Ikerváron

Felújított sportcsarnokot avattak Ikerváron

Újabb épület szépült meg a település központjában.

A(z) 35/2013. (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében, az Ikervár Fejlődéséért Közalapítvány 10 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a Sághegy LEADER Egyesület közreműködésével.

Az Ikervár életében központi szerepet betöltő sportcsarnok épülete a pályázat benyújtásakor elhasználódott, leromlott állapotokat mutatott. Az épület külső vakolata omladozott, az esőcsatorna több helyütt leszakadt. Tekintettel arra, hogy az épület folyamatosan otthont ad különféle rendezvényeknek (iskolai farsang), sporteseményeknek (kézilabda- és futball tornák, kupák), az oromzat felújítása, hőszigetelése, ereszcsatorna felújítása sürgető volt.

A megvalósított projektelemek a következőek voltak: építés, marketing. Az új létesítmény biztosítja a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét, hozza a komfortérzet erősödését. A marketing tevékenység biztosítja, hogy a Közalapítvány által képviselt értékek, Ikervár község és annak szűk környezete széles közönség előtt váljon ismertté. A pályázat segítségével beszerzetteszköz hozzájárul a környezeti terhelés csökkentéséhez.

Az épület felújításával a Közalapítvány célja az volt, hogy biztosítsa az épület hosszútávú fennmaradását, hozzájárulva ezzel a sportolásra alkalmas létesítmény megújulásához, valamint ahhoz, hogy abban aktív pihenést, aktív kikapcsolódást szolgáló rendezvények kerülhessenek megrendezésre.

A község népességének megtartása, az elöregedési tendencia visszafordítására kiváló eszköz a rendelkezésre álló közösségi épületek fejlesztése, hogy azzal a szabadidő hasznos eltöltésének lehetősége megteremtődjön. Jelen fejlesztés közvetve hozzájárul ahhoz, hogy rendezvények szervezése esetén modern környezet biztosítsa a vendégek kényelmét, növelve az aktív részvételt, a közösség összetartozás érzésének erősítését.

A projekt a felújított sportcsarnok átadó rendezvényével zárult. Az ünnepélyes átadósokakat vonzott, a csarnok, mely majdnem megtelt. A jelenlévők mind az idősebbek, mind fiatalok körében nagy érdeklődésst váltott ki.

A 14 órakor kezdőIkervári Ikertalálkozón - melyet már negyedszerre rendezett meg a falu -huszonnégy ikerpár jelent meg, köztük egy hármas ikerpár is ellátogatott a településre. A legtöbb ikerpárvisszalátogató,idén a legfiatalabbaknak járó pálmát egy féléves páros nyerte el, a legidősebb ikrek 68 évesek voltak. Jöttek Söptéről, Szombathelyről, Vasvárról, Sárvárról, Rábapatyról, Csepregről, és természetesen az ikervári ikrek is megjelentek a rendezvényen.

A köszöntő után a falu lakóival együtt vetették bele magukat a programokba. Íjászkodhattak és jurtát állíthattak a Bulcsú Vezér Hagyományőrző Egyesülettel, kenuzhattak a Rábán az Arrabo Szabadidősport Egyesülettel, nemezelhettek, bejárhatták a falut lovaskocsin, gyalog, vagy éppen talicskán. Akora estekezdődő jelmezes szüreti felvonulás az ikrekkel nagy élményt jelentett mind a felvonulóknak, mind pedig a nézők számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.