Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2014. Május 22. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gérard Depardieu alakítja Napóleont Szegeden

Gérard Depardieu alakítja Napóleont Szegeden

Gérard Depardieu világhírű francia színész alakítja Napóleont a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus elején színre kerülő Háry Jánosban - közölte a rendezvény sajtóirodája szerdán.

A szabadtéri játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula és Gérard Depardieu szerdán Budapesten egyezett meg arról, hogy a filmsztár színre lép a Dóm téri fesztiválon Kodály Zoltán daljátékában. Depardieu-nek Béres Attila rendezésében francia és magyar szöveget is elő kell adnia.

A francia színész partnerei az augusztus 1-jén és 2-án műsorra tűzött előadásban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.