Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Augusztus 05. 17:03, péntek | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

Ha nem enyhül a kánikula, egész hétvégén elmaradhat a kamionstop

Az augusztus 6-án, szombaton éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás miatt a hétvége első napjára felfüggesztik a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozását.

A kamionstop feloldása vasárnapra is feltételesen vonatkozhat akkor, ha az országos tisztifőorvos a hőségriasztás meghosszabbításáról döntene - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) pénteken az MTI-vel.

A kamionstop az általános szabályok szerint augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást - ismertetik a közleményben.

A hőségriasztás miatt a nehéz tehergépjárművek szombaton egész nap közlekedhetnek a hazai utakon. Amennyiben a tisztifőorvos az intézkedés meghosszabbításáról dönt, a kamionstop feloldása automatikusan kiterjed vasárnapra is - közölte a minisztérium.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után pedig ronthatja koncentrációs képességüket. A kamionstop feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. Ennek a lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom - áll a közleményben.

Címkék: hőség, kamionstop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.