Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 09. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Hackertámadások miatt lerobbant a francia távoktatási rendszer

Hackertámadások miatt lerobbant a francia távoktatási rendszer

Újabb hackertámadások érték egymás után a harmadik nap a francia közoktatás távoktatási rendszerének (Cned) szerverét, amelyet a koronavírus-járvány bezárt iskolák tanulói és oktatói használnak

- jelezte csütörtökön a francia oktatási tárca. A tájékoztatás szerint a Cned valamennyi internetes oldalát érinti a támadás.

A párizsi ügyészség szerdán bejelentette, hogy vizsgálatot indít a Cned oldalainak sorozatos informatikai támadásai miatt, amely mögött a hatóság feltételezése szerint szándékos károkozási szándék áll.

Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter már kedden úgy vélte, hogy "egy külföldről érkező nagyon erős informatikai támadásnak" van kitéve a távoktatási rendszer, de nem mondta el, hogy melyik országot gyanúsítja.

A tárca közölte, hogy az ügyészség mellett az informatikai rendszerek biztonságáért felelős országos ügynökség is vizsgálatot indított az ügyben.

A járványhelyzet miatt keddtől egy év után ismét az egész országban bezártak az iskolák, s a héten távoktatásban folytatódik az oktatás, majd két hét tavaszi szünet lesz. A kisiskolások árpilis 26-án visszatérnek a tantermekbe, a középiskolások még egy hétig távoktatásban részesülnek, mielőtt májustól számukra is személyes jelenléttel folytatódik az oktatás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.