Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2012. Szeptember 11. 13:18, kedd | Helyi
Forrás: Vas Népe online

Harmadszor is gurult a város

Harmadszor is gurult a város

Ezúttal az időjárás is az egyesület és a résztvevők kedvében járt: szombaton délután sokan eljöttek az Ifjúság napjára, az Ifjúság térre, játszani, rajzolni, légváron ugrálni, görkorcsolyázni.

A Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület rendezte meg az Ifjúság napját az Ifjúság téren, a programhoz csatlakozott a most már lassan mozgalomnak nevezhető Gurul a város-akció: a mindenféle guruló járművel közlekedő gyerekeknek, fiataloknak Gyuricza Imre kezdeményezésére szerveztek először versenyt, amely olyan sikeresnek bizonyult, hogy immár harmadszor lehetett nevezni az alkalmi ügyességi pálya leküzdésére. A Gurul a város-versenyre ezúttal ötvenegyen jelentkeztek, és délután öt óra tájban – már túl vagyunk a kutyás bemutatón - még bőven zajlanak a fordulók.

Közben egy pillanatig sem marad üres a színes és igazi légvár, amelyen olyan kényelmesen és szabadon lehet ugrálni (nem úgy, mint otthon a kanapén), és sokan állnak be a papírmasé római katona mögé, hogy arcukat a sisakja alá dugva fotó készülhessen róluk. Lefényképezkedik ebben a marcona pózban Fehér László polgármester is, aki különben egyáltalán nem a harc, sokkal inkább a béke és a valódi összefogás híve. Ebben van az egyesület veleje is. Hasonló családi napra számíthatnak jövőre a Kodály lakótelepiek, a dömölkiek, aztán mindazok, akik a CVSE-telep környékén élnek. De alig néhány nap múlva, pénteken Alsóságon lesz „Mozdulj!”-nap egyesületi szervezésben: az iskolával, a nemrég átadott parkolóban. Közben az Ifjúság napján megkezdődik a legifjabbak aszfaltrajzversenyének eredményhirdetése, az egyesületi aktivisták pedig nemcsak az ajándékokat készítik elő a sátor alatt, hanem kínálgatják a nyári melegben jóleső ásványvizet, és a télen-nyáron kelendő pogácsát is.

Címkék: CSÖCE, gurul a város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson

2024. Június 14. 09:55, péntek | Belföld

Az idén is meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.

2024. Június 14. 07:36, péntek | Belföld

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely.