Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 13. 05:04, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hidegfront érkezik, majd ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik, majd ismét melegszik az idő

Hidegfront érkezik a hét elején, keddre mintegy 10 Celsius-fokot esik a hőmérséklet, a hét második felében viszont ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn délelőtt szűrt napsütés várható, a nap második felében viszont észak felől megvastagszik a felhőzet, az ország északi felén több helyen zápor, főként északnyugaton zivatar is kialakulhat. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak. A szél nagy területen erős lesz, zivatarokhoz kötődve akár viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-12 fok lesz, napközben 20-26 fokig melegszik a levegő.

Kedden reggelig még túlnyomóan borult lesz az ég, majd a déli óráktól felszakadozik, csökken a felhőzet, és délután már általában többórás napsütés valószínű. Reggelig, kora délelőttig még többfelé valószínű eső, zápor, hajnalban néhány helyen átmenetileg havas eső is eshet, majd megszűnik a csapadék, és délután már legfeljebb csak elvétve lehet futó zápor. A szél megerősödik, a Dunántúl északnyugati részein és a Bodrogközben viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Szerdán az ország délnyugati harmadában derült, északkeleti felén felhősebb idő várható. Csapadék nem lesz. A szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4, napközben 20 és 24 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken többórás napsütés várható. Csapadék általában nem lesz, de az északi megyékben elvétve zápor előfordulhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet plusz 2 és 8, a maximumhőmérséklet 22 és 26 fok között alakul.

Szombaton is több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A leghidegebb órákban 4-10, napközben 15-20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, de csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-10, a legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.