Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Augusztus 24. 17:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hidegrekord dőlt meg az újabb kánikula előtt

Hidegrekord dőlt meg az újabb kánikula előtt

Az újabb hőségperiódus előtt csütörtökre virradóra 1 fokkal megdőlt az országos napi hidegrekord: a leghidegebb helyen 3 foknál is hidegebb volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat délután a Facebook-oldalán.

Az újabb hőségperiódus előtt az időjárásunkat meghatározó hűvösebb levegő "átmenetileg nyugalomba került" a Kárpát-medence fölött - írták. Éjszakára jelentősen mérséklődött a légmozgás, több helyen voltak szélcsendes időszakok is. Az erős éjszakai lehűléshez hozzájárult az is, hogy a nappali gomolyfelhő-képződés után (amely az északkeleti, keleti országrészben volt erőteljesebb) nagy területen kiderült az ég.

Az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld hidegre érzékeny tájain helyenként 5 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet. A leghidegebb Zabaron volt, ott hajnalban 2,6 fokot mértek. Ezzel egy fokkal megdőlt az augusztus 24-ei 3,6 fokos országos hőmérsékleti minimumrekord, amelyet 1976-ban Borsodnádasdon rögzítettek - tájékoztatott a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint csütörtökön az ország döntő részén nem lesz csapadék, de délután, este elsősorban Sopron környékén esetleg előfordulhat zápor, zivatar. A legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb. Késő estére általában 14-20 fok közé hűl le a levegő.

A hétvégén ismét többfelé 30-35 fokos maximumok várhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben