Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 07. 07:58, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan vigyázhatunk az idős emberekre télen?

Hogyan vigyázhatunk az idős emberekre télen?

A téli időjárás néhány idős ember számára kihívást jelenthet.

Elsősorban azoknak kell vigyázniuk, akik egyensúlyzavarral vagy más egészségügyi problémával rendelkeznek. Előre tervezni és a veszély forrásait felírni segíthet megóvni szomszédunk, vagy rokonunk egészségét.

A hó, a jég és a fűtéshez használt berendezések mind mind a veszély forrását jelenthetik. Ezek pedig számos balesethez vezetnek minden évben. Az idősek otthonában tett kisebb változtatásokkal minimalizálhatjuk a balesetek előfordulását és egy sokkal biztonságosabb környezetet hozhatunk létre - mondja Andrea Cohen, egy időseket ellátó szervezet elnöke.

Andrea Cohen számos javaslattal állt elő a balesetek elkerülése végett. Szerinte, ha egyensúlyprobléma vagy más egészségügyi gond miatt a hólapátolás túl fárasztó az idős embernek, akkor győződjünk meg róla, hogy a közelben van valaki, aki segíthet ellapátolni a havat és feltörni a jeget, hogy a házhoz vezető út tiszta legyen és biztonságosan haza lehessen érni.

Az idősek a plusz fokok eléréséért sokszor fűtőszálas vagy ventilátoros fűtőberendezéseket használnak, ezek az eszközök azonban tűzveszélyesek lehetnek, ha nem működnek megfelelően vagy ha nem felügyelik őket. Andrea szerint mindig le kell ellenőrizni ezeket és azonnal ki kell cserélni, ha nem működnek biztonságosan. A legfontosabb pedig, hogy a füst és szén-monoxid detektorok mellé új elemeket tegyünk idős ismerőseink otthonába - írja a healthday.com

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára