Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 23. 15:36, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Hőség - A hétvégén folytatódik az országos kánikula

Hőség - A hétvégén folytatódik az országos kánikula

A hétvégén folytatódik az országos kánikula: akár 37 Celsius-fokig is melegedhet a levegő, s több helyen még a leghidegebb órákban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.

Ezzel együtt szombaton még kisebb körzetekben, vasárnap már többfelé heves zivatarokra: jégesőre, viharos szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken napos, nagyrészt derült idő várható. Az északi országrészben alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 32-36 fok között alakul.

Szombaton is általában napos idő várható. A Dunántúl keleti felében napközben helyenként megerősödik a szél. Késő délután, kora este kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel az Alpokalján, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön) kialakulhatnak zivatarok, átmeneti szélerősödéssel, dörgéssel, villámlással, s rövid ideig intenzív esőzés is lehet. A minimumhőmérséklet 19-24 fok között valószínű, de az Alföld egyes részein és a völgyekben ennél kissé hűvösebb is lehet. Napközben 32-37 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap délelőtt még csak a Dunántúlon egy-egy helyen, délutántól már sokfelé alakulhatnak ki záporok, hevesebb zivatarok: néhol jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések is lehetnek. A Nyugat-Dunántúlon a zivataroktól függetlenül is lehetnek erős széllökések. A leghidegebb órákban 17-24 fok lehet. A nappali maximumok 29-34 fok között alakulnak, de az Alpokalján ennél hűvösebb idő várható - olvasható az előrejelzésben.

Az országos tisztifőorvos csütörtök 0 órától vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki.

Címkék: hőség, időjárás, meleg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.