Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 07. 13:52, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Húszezer euró is jár a tehetség mellé

Húszezer euró is jár a tehetség mellé

Kelemen Barnabás hegedűművész, Csonka Szabolcs fizikus, Tóth Judit biokémikus és Tóth Gergely történész vehette át kedden a Magyar Tudományos Akadémián az idén tizedik alkalommal odaítélt Talentum Akadémiai Díjat.

Az elismerést Kenyeres Sándor alapította 2002-ben magánvagyonából kiemelkedő tehetségek támogatására. Az egyenként húszezer euróval járó díjat a mostani kitüntetettekkel együtt eddig 35 fiatal tudós és művész kapta meg.

Szász Domokos, az MTA alelnöke az elismerés jelentőségét méltatva rámutatott: Magyarországon csupán egyedi példák vannak arra, hogy magánszemélyek díjat alapítanak. „Ezek nagyon pozitív példák, mindnyájunknak tenni kell azért, hogy ne egyedi esetek legyenek a tehetségek, kiemelkedő teljesítmények magánszemélyek általi elismerése” – fogalmazott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről