Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Szeptember 07. 10:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

Ingyenes online sakksuli indul iskoláknak és kluboknak

A Magyar Sakkszövetség (MSSZ) és a LearningChess együttműködésének eredményeként szeptember 1-től már magyar nyelven is elérhetőek a LearningChess online tananyagai.

Az MSSZ tájékoztatása szerint a LearningChess magyar alkotógárdája ingyenesen ajánlja fel oktató rendszerét a sakkegyesületek mellett a magyarországi és határon túli iskolák részére az online sakksuli program keretében.

A program célja a magyar sakkozás utánpótlásbázisának jelentős kiszélesítése, edzőképzés és tehetségkutatás. "A könnyen kezelhető felületen önállóan is elvégezhető izgalmas leckék nagymértékben megkönnyítik a sakkjáték tanítását folyamatos tematikát biztosítva az oktatóknak, és kiválóan kiegészítik a tábla melletti sakkoktatást is" - áll a közleményben.

A LearningChess, amely az elmúlt években az online sakkoktatás egyik vezető megoldásává vált a világon, rengeteg tartalmat, és oktatási funkciót kínál, a magyarral együtt már nyolc nyelven, így közel kétszáz 15-45 perces online, interaktív sakkleckét vagy 3000 többváltozatos taktikai fejtörőt. A tanulásmenedzsment rendszerben követhető a tanulók fejlődése, a központi menedzsmentrendszerben pedig helyi szinten a sakkoktató, országos szinten pedig a Magyar Sakkszövetség áttekintheti és menedzselheti az online sakkoktatást.

A leckék angolról magyarra fordítását a Magyar Sakkszövetség szervezte önkéntesek bevonásával. Az online sakksuli programba edzők és tanárok a sakkszövetség honlapján jelentkezhetnek.

Címkék: online, sakk, sakksuli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során