Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 23. 14:09, kedd | Helyi

Ismét nagy népszerűségnek örvendett a Múzeumok Éjszakája a Kemenes Vulkánparkban!

Ismét nagy népszerűségnek örvendett a Múzeumok Éjszakája a Kemenes Vulkánparkban!

A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont 2013-as megnyitása óta minden évben csatlakozik a Múzeumok Éjszakája elnevezésű országos kezdeményezéshez. Ezen a napon a hosszabbított nyitva tartás és a kedvezményes belépők mellett számos érdekes, természettudományos programmal várta látogatóit az intézmény. Nem csak a helyi lakosság figyelmét keltette fel az esemény, az ország számos távolabbi pontjáról is érkeztek vendégek. Nagy érdeklődést vonzott a földszinten elhelyezkedő Utazó Planetárium két előadása, melyek az „Utazás a bolygók csodálatos világába” és a „Specifikus műsor a Holdkutatásról” címet viselték. A két vetítés nemcsak a legkisebb generáció képviselőit nyűgözte le, a felnőttek körében is nagyon népszerű volt. Az est folyamán egymást váltó planetáriumi műsorok mindegyike maximális kihasználtsággal zajlott. Közben 20 órától a Vulkánmozi-terem vette át a központi szerepet, mely Mitre Zoltán „Kozmikus becsapódások és a földi élet” című előadásának adott otthont hatalmas érdeklődéssel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a Mozi terem már a felszólalás előtt bő 10 perccel teljesen megtelt, több látogató pedig a helyiség előtti kiállítótérből figyelte az eseményeket. 21 óra 30 perctől a Vulkánház parkolója mellett felállított csillagászati távcsövek segítségével lehetőség nyílt a Vénusz, a Jupiter, a Szaturnusz és a Hold különleges együttállásának megfigyelésére is. A távcsöveket a Gotthard Csillagászati Egyesület biztosította. Bár az időjárás aznap szeszélyes arcát mutatta, estére kitisztult az ég, azonban jelentős mértékben lehűlt a levegő, csípőssé vált az idő. Ez azonban nem hatott ki a megjelentek lelkesedésére, kígyózó sorokba tömörült érdeklődők hada várta, hogy megpillanthassa az égitesteket az egyre sötétedő terepen. A Múzeumok Éjszakáján természetesen megtekinthető volt a Vulkánpark állandó, országos szinten is egyedülálló kiállításanyaga is, mely hagyományos és interaktív kiállítási elemeivel minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínált. Összességében elmondható, hogy a Vulkánpark ismét egy sikeres rendezvényt tudhat maga mögött, az esemény látogatottsága meghaladta a tavalyi program által produkált számokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a