Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2012. Május 12. 19:27, szombat | Helyi
Forrás: www.nyugat.hu

Itt a hidegfront - zuhan a hőmérséklet

Itt a hidegfront - zuhan a hőmérséklet

Másodfokú riasztást adott ki szombat délután az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyére, valamint Vas és Zala egy részére az erős széllökések miatt.

Az OMSZ adati szerint ezeken a területeken a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát. Jelenleg akár 15 fokos különbség is tapasztalható Magyarország keleti és nyugati felén. Míg az Alföldön több helyen 30-31 fokos meleget mérnek, addig a Kisalföld környékén 16-17 fokot regisztrálnak. A hirtelen lehűlés mértéke meghaladja a 10 fokot is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, előbb a Dunántúlon, később a középső országrészben, este a Tiszántúlon egyre többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.

Éjszaka északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, egyre inkább délen, délkeleten várható zápor, zivatar. Vasárnap délen is elvékonyodik a felhőzet, és a fátyolfelhők mellett több-kevesebb szűrt napsütésre számíthatunk. Kezdetben délen, délkeleten eső, zápor még előfordulhat.

Címkék: hidegfront, riasztás, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt