Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Február 08. 07:55, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újraindul a marhaexport Törökországba

Újraindul a marhaexport Törökországba

A magyar hatóság információi szerint a törökök törlik az élőállat import felfüggesztését Magyarországról.

A török fél elfogadta a magyar hatóság intézkedési csomagját és a Mezőgazdasági, Élelmiszeripari és Állattenyésztési Minisztérium feloldja a magyarországi élőállat szállítás ideiglenes felfüggesztését, ezért a kvóták kiosztása után folytatódhat a kiszállítás. Az exporttal foglalkozó cégek is megkapják a tájékoztatást a korlátozás megszüntetéséről.

A jövőben a magyar cégek a szállítmányokat meghatározott gyűjtőpontokról indíthatják útnak, ahol magyar és török állatorvos közreműködésével vizsgálják a járművekre felrakodott állatok szállítási körülményeit, fülszámukat és a dokumentumokat - tájékoztat a Vidékfejlesztési Minisztérium.

A török hatóságok tavaly decemberben függesztették fel ideiglenesen a magyar szarvasmarha exportot technikai kifogásokra hivatkozva. A Vidékfejlesztési Minisztérium azonnal felvette a kapcsolatot a török féllel, Bognár Lajos helyettes államtitkár személyesen utazott Ankarába az ügy tisztázására. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az állatszállítások szigorú ellenőrzését rendelte el, s egy intézkedési csomagot készíttetett, amelyet elküldtek az illetékes török minisztériumnak is.

A tárgyalások eredményeként a vágóállat szállítás mellett az idén megindulhat a tenyésztésre szánt juhok és kecskék exportja is Törökországba.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk