Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Május 14. 23:13, szombat | Helyi
Forrás: infocelldomolk

Jubilált a celldömölki zeneiskola

Jubilált a celldömölki zeneiskola

A celldömölki Ádám Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2011. május 14-én, délután 5 órakor ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját

Az ünnepi műsort a Liszt Ferenc vegyeskar előadása nyitotta meg, Süle Ferenc, az Ádám Jenő Zeneiskola nyugalmazott igazgatójának vezényletével.

A kórus után következtek az ünnepi beszédek.

Fehér László, Celldömölk város polgármestere méltatta a zeneiskola páratlan munkáját az elmúlt évtizedekben. Megköszönte, hogy fáradhatatlan munkájuknak köszönhetően az intézmény növendékei produkcióikkal a városi rendezvények fényét növelik, az elszármazott egykori diákok pedig messze viszik Celldömölk jó hírét.

Kovács Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a jelenlévőket és gratulált a zeneiskola elismerésre méltó, művészetoktatásban kifejtett munkájához.

Bejczi Károly a zeneiskola jelenlegi igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd azokat, akik már nem lehettek jelen, azokat akik szerettek volna, de teendőik miatt mégse m ünnepelhettek velük, a korábbi és jelenlegi tanárokat, diákokat, szülőket, érdeklődőket, zenepártolókat.

A köszöntések után Bejczi Károly átvehette Celldömölk város és a Vas Megyei Közgyűlés jutalmát. Ezután néhány korábbi és jelenlegi tanár kitűntetéseit adta át Fehér László.

Az est további része volt a jutalomjáték nézőnek és résztvevőnek egyaránt. Sugárzott a színpad. A tanárok együtt muzsikáltak, énekeltek növendékeikkel. A mosoly nem tűnt el egy pillanatra sem, és még a levegő is bizsergett az örömzene hatására. A sokszínű műsor érzékeltetette a zeneiskola magas színvonalát, igényességét. Számos tehetséges tanár és tanítvány mutatta meg tudását, bűvölte el a nézőközönséget. Ismét bebizonyosott, hogy a kemény munka, kitartás, szorgalom tehetséggel párosulva kiemelkedő teljesítményt eredményez.

Köszönjük, hogyrészesei lehettünk ennek a csodálatos estének, és még nagyon sok eredményes esztendőt kívánunk az Ádám Jenő Zeneiskola és Művészetoktatási Intézménynek.

Gratulálunk!

A hangverseny szünetében Süle Ferenc nyitotta meg Horváth Marietta művésztanár emlékkiállítását.

Az est művészi előadói:

Liszt Ferenc vegyeskar, Süle Ferenc vezényletével

Varga Diána és a Galagonya énekegyüttes

Horváth Lilla

Tarczi Réka

Gyürü Veronika

Kovács Róbert, Bejczi Máté, Gréczi Barna, Végh Róbert

Heim Mercedes

Kemenesalja Néptánccsoport

Deák György, ifj Deák György, Deák Anna, Deák Sára,

Lipi Tamás, Bejcziné Németh Tünde, Orosz Sándor, Orosz Judit

Bejczi Máté

Rétfalviné Süle Nóra

Gréczi Barna

Kiss Flóra, Radányi Károly

Bejcziné Németh Tünde zongorán kísérte a hangszeres és énekes előadókat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.