Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Február 20. 12:03, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Késsel akart rabolni a nő, az eladó rázárta a boltot

Késsel akart rabolni a nő, az eladó rázárta a boltot

Egy fóti üzletet akart kirabolni tavaly tavasszal egy helyi asszony, az eladó kiszaladt és rázárta az ajtót. A csapdába ejtett nő rágyújtott, megcsappantotta a vodkakészletet, majd az őt elfogó járőrökkel tartott.

A dunakeszi vizsgálók befejezték a nyomozást ellene.

2021. április 19-én délelőtt egy nő tért be egy fóti boltba, ám legkevésbé sem vásárlási szándékkal. Tett egy kört a sorok között, majd az eladóhoz fordult, nyitott pengéjű kését megmarkolva követelte a bevételt. Az alkalmazott nem adta, hiába hangzott el többször is ugyanaz a felszólító mondat. Amikor a késes támadó a pult mögé indult, az alkalmazott kiszaladt a boltból, kívülről bezárta az ajtót és telefonálni kezdett.

A helyszínen percekkel később szirénázó rendőrautók satufékeztek, addig a szabad mozgásától ideiglenesen megfosztott nő a kasszából kimarkolta a bankjegyeket és egy kupac bankkártyás vásárlást igazoló papírt, magához vett egy üveg vodkát, leült egy kosártartóra és rágyújtott. Káros szenvedélyű időtöltését a riasztott rendőrök szakították félbe, akik bilincselve állították elő - közölte a rendőrség.

A 81.500 forint hiánytalanul helyben maradt, a nő a kihallgató helyiségben válaszolt a feltett kérdésekre.

Beismerte tettét, amit anyagi nehézségei miatti elkeseredettségével magyarázott. Szalonnázó kését mindig magánál tartotta, azt használta, amikor eredetileg teáért belépve a boltba - hirtelen ötlettől vezérelve - rablásba fordította a vásárlást.

A kilenc hónapot letartóztatásban töltött, 2022. január 19-től bűnügyi felügyelet alatt álló, 39 éves nővel szemben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során