Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Július 12. 13:51, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Kistérség: Klasszikus és régi autók a Pannónia-ringen

Kistérség: Klasszikus és régi autók a Pannónia-ringen

Ostffyasszonyfa - A Histo Cup Race Weekend keretében régi és klasszikus autók vívtak izgalmas versenyeket a Pannónia-ringen.

A Histo Cup versenysorozat kilenc helyszínből áll, és többek között olyan legendás helyszínekre látogat el, mint a németországi Hockenheim, vagy az olaszországi Monza. A kupa hatodik állomásaként a mintegy 160 autóból álló mezőnyt az Ostffyasszonyfa melletti Pannónia-ring fogadta, ahol a versenyzőknek nemcsak egymással, hanem a hatalmas forrósággal is meg kellett küzdeniük.

A sorozatban elsősorban külföldiek versenyeznek, magyarok csak a BMW Challenge kategóriában indultak. Szombaton Makai György összetettben negyedik, az N-csoport értékelésében második lett, vasárnap hatodik, illetve negyedik helyen végzett. A másik hazai pilóta, Bölcskei Zsolt először műszaki hiba miatt kiesett, és mivel a hibát nem sikerült orvosolni, másodjára már nem rajtolt el. De a többi futamot is érdemes volt figyelemmel követni, mert régi formulaautók és klasszikus versenygépek (Chevrolet Corvette, Chevrolet Camaro, Ford Capri, Honda, Porsche, Opel Kadett, VW Golf, Audi, Mini Cooper, Alfa Romeó) száguldottak a Vas megyei pályán.

Hosszú távú, egyórás csapatversenyt is rendeztek, ahol 27 kört megtétele után a győzelmet a Duller Motorsport két német pilótája szerezte meg egy BMW M3-mal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.