Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Július 30. 13:07, vasárnap | Helyi

Küszöbön a negyedik melegfront!

Küszöbön a negyedik melegfront!

Tikkasztó hőség, erős napsütéssel. Várhatóan ez a hét lesz 2017 legforróbb hete.

Hétfőn tovább fokozódik a hőség, a hajnali 15-21 fokot követően délután már 32-37 fokot mérhetünk. Sok napsütésre van kilátás, legfeljebb reggel a még felhősebb középső tájakon fordulhat elő egy-egy zápor. A délies szél csak néhol élénkülhet meg.

Kedden szinte zavartalan lesz a napsütés, felhő alig lesz az égen. A déli, délkeleti szél főként a Dunántúlon megélénkül, északnyugaton néhol megerősödik. A csúcshőmérséklet 34 és 38 fok között alakul.

Szerdán folytatódik a nagy meleg. Az ország nagy részén derült, napos, száraz, zavartalan idő várható, de a Nyugat-Dunántúlon a több fátyolfelhő mellett gomolyfelhők képződhetnek, melyekből az Alpokalján kisebb zápor is kialakulhat. A déli, majd a változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

Csütörtökön napos idő várható kelet felé vonuló magasszintű felhőkkel. A Nyugat-Dunántúlon a nappali gomolyfelhő-képződés miatt néhol záporok, esetleg zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 38 fok között alakul, utóbbi érték a keleti területeken már többfelé is előfordulhat.

Péntekenmarad a forróság 35 fok körüli maximumokkal. Csapadékra nem kell számítani. Sok napsütés várható, a szél csak néha élénkül meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.