Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 04. 14:34, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Leszerződtek az első önkéntes tartalékosok

Leszerződtek az első önkéntes tartalékosok

Megkötötték szerződésüket a Magyar Honvédséggel az első önkéntes műveleti tartalékosok.

Tőlük, és a további tartalékostól is lelkiismeretes, becsületes, esküjüknek megfelelő szolgálatvégzést vár el Benkő Tibor vezérezredes. A Honvéd Vezérkar főnök szerint a jelentkezők elhivatottak, elkötelezettek a magyar nemzet, a magyar haza szolgálatára.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Magyar Honvédség- hangsúlyozta beszédében a Honvéd Vezérkar főnöke a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Dózsa György úti központjában. Benkő Tibor vezérezredes felidézte az ünnepélyes alkalomig vezető utat, amely az önkéntes tartalékosi rendszer létrehozásáról szóló, 2010 szeptemberében megszületett miniszteri döntéssel vette kezdetét, s első kiemelt állomása az önkéntes védelmi tartalékosok szolgálatba lépése volt egy évvel ezelőtt. A Honvéd Vezérkar főnöke hangsúlyozta: utóbbi kategóriába ma több mint kétezren tartoznak, átlagos életkoruk negyvenkét év, mindannyian komoly katonai kiképzésben részesültek. Hozzátette: az első húsz önkéntes műveleti tartalékosra, majd a rendszerbe a továbbiakban becsatlakozókra szintén komoly kihívás és megpróbáltatás vár.

Benkő Tibor kiemelte: igen elégedett a regisztráltak magas számával, hiszen tartalék nélkül nincs képesség, nincs haderő! Mint mondta, a sorkötelezettség 2004-es felfüggesztésével együtt sajnos elfelejtődött, hogy a Magyar Honvédségnek szüksége van tartalékos állományra, amely bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között bevethető. A vezérezredes rámutatott: a négyezer regisztráltból körülbelül ezernyolcszázan voltak katonák, közülük ezerötszázan járadékos katonák. Ezerhétszáz regisztrált azonban civil, hétszáz személy még csak sorkatona sem volt. „Mindez elhivatottságot, elkötelezettséget mutat a magyar nemzet, a magyar haza szolgálata érdekében, és bízom benne, hogy egyre többen lesznek majd azok, akik hasonlóan éreznek!”- hangsúlyozta Benkő Tibor. A Honvéd Vezérkar főnöke leszögezte: lelkiismeretes, becsületes, az esküjüknek megfelelő szolgálatvégzést vár az önkéntes műveleti tartalékosoktól.

Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka az eltelt időszakot felidézve megjegyezte, az év eleje óta több mint négyezren regisztrálták magukat a rendszerbe, és közülük mintegy ötszázan már az állapotfelmérésen is átestek.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.