Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. November 30. 10:16, szerda | Helyi

Lezárult a Vulkánpark ZöldKarácsony elnevezésű pályázata!

Lezárult a Vulkánpark ZöldKarácsony elnevezésű pályázata!

A celldömölki Kemenes Vulkán Park ZöldKarácsony elnevezésű pályázatával csatlakozott idén az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. A nyertesek a Vulkán Park Családi Napján, november 26-án kerültek díjazásra.

Ahogy az a Kemenes Vulkán Park idei rendezvényeinek jellegéből is kitűnik, az intézmény különösen nagy hangsúlyt fektet az ökotudatos életmódról való tájékoztatásra, az erre való nevelésre. Míg áprilisban az Ökonap nevű program aratott nagy sikert, a főszezon végén a ZöldKarácsony pályázat hívta fel magára újra a figyelmet.

A program keretében hulladékból készített karácsonyfadíszeket illetve karácsonyi képeslapokat várt az intézmény a pályázóktól. A kreativitás pedig szárnyra kapott. Szebbnél szebb díszek érkeztek, melyek ma a Vulkán Park ökokarácsonyfájának fényét emelik, s megtekinthetőek december 3-ig – ugyanis az intézmény meghosszabbította nyitva tartását -, valamint a két ünnep között (december 27-30.) is, amikor a Vulkán Park 10:00 és 17:00 óra között nyitva tart.


November 26-án Családi Nap keretében Fehér László polgármester kihirdette a pályázat eredményét, s díjazta a nyerteseket. A látogatók a továbbiakban minőségi használt ruhadarabokat szerezhettek be a Cserebere Börzén, valamint elkészíthették saját újrahasznosított karácsonyfadíszeiket a ZöldDekor Workshop keretében. A program során az érdeklődők értékes információkkal gazdagodhattak a recycling lehetőségekről és a karácsonyi élményajándékokról, hisz a rendezvény fő mottója: ne hullladékot keletkeztető ajándéktárgyakat adjunk idén szeretteinknek, lepjük meg őket élményekkel, ezzel is aktívan hozzájárulva környezetünk kíméléséhez.


A Vulkán Park december 3-tól március 11-ig az egyéni látogatók előtt zárva tart, azonban csoportokat ELŐZETES BEJELENTKEZÉS alapján a zárva tartás alatt is fogad.
További információk: www.kemenesvulkanpark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói