Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2017. Március 08. 08:26, szerda | Helyi

Március 11-én újra kinyit a Kemenes Vulkán Park!

Március 11-én újra kinyit a Kemenes Vulkán Park!

Március 11-től keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között újra várja az egyéni látogatókat is az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását magában foglaló Vulkánpark!

Bár a Kemenes Vulkán Park december 1. és március 10. között zárva tartott az egyéni látogatók előtt, csoportokat előzetes bejelentkezés alapján ezen időszakban is fogadott.

Március 11-én hivatalosan is megkezdődik azonban a szezon, így újra látogatható lesz az ország egyetlen vulkánokat bemutató kiállítása, mely továbbra is kiegészül az Eötvös Loránd életét feltáró, 2016-ban létrehozott időszakos kiállítással. A nyitva tartás kedd és vasárnap 10 és 18 órára módosul.
Érdemes tehát tartalmas kikapcsolódásként az intézményt választani. Egyéni látogatáshoz előzetes bejelentkezés nem szükséges, azonban csoportok (15 fő felett) jelentkezése esetén a gördülékeny ügyintézés érdekében a foglalások időpontját előre egyeztetnünk szükséges.

Idén sem kell csalódnia annak, aki aktív pihenésre vágyik, hisz a komplexum továbbra is szervez vezetett túrákat az öt és fél millió éves tanúhegyre, a Ság hegyre.

Az első szervezett túra idén egy botanikai túra lesz, mely március 25-én 15 órakor indul a Kemenes Vulkán Park épületéből. A túrán való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, ára 900 Ft/ fő.

Természetesen lehetőség van egyéni túraidőpontok foglalására, sőt az intézmény oktatási funkciója keretében jelenleg két különböző tematikájú múzeumpedagógiai foglalkozás közül is választhat az érdeklődő.

További szolgáltatásként bérelhető különböző rendezvények megtartására a Vulkánpark 3 terme is.

Csoportos látogatáshoz, szervezett túrán való részvételhez, túraszervezéshez, múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz, illetve további szolgáltatások igénybevételéhez bejelentkezni a 06/95 777 400/402-es telefonszámon vagy az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen lehetséges.

További információkért keresse honlapunkat: www.kemenesvulkanpark.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.