Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. November 23. 15:05, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó: MTI

Megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése

Megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése

Csütörtökön megkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése; a nyugdíjasoknak és a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek a postások viszik ki a 10 ezer forintos juttatást

- közölte az Emmi parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján. Rétvári Bence elmondta, 2,7 millióan kapják meg az utalványokat, és jövő év végéig vásárolhatják le a boltokban vagy vehetnek belőle meleg ételt.

Magyarország sokat köszönhet a nyugdíjasoknak, ezért a kormány az idősek iránti tisztelet jeleként ezzel az utalvánnyal is meg akarja köszönni az elmúlt évtizedekben végzett munkájukat - mondta. Hozzátette: a magyar gazdaság jó teljesítménye tette lehetővé a juttatást.

Közölte, 25 jogcím alapján kézbesítik az Erzsébet-utalványokat, így például az öregségi, az özvegyi, vagy a szülői nyugdíj, árvaellátás, baleseti hozzátartozói nyugellátás, korhatár előtti ellátás, rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás, baleseti járadék, fogyatékossági támogatás alapján.

Rétvári Bence az újságírók előtt bemutatta, hogy a borítékban érkező 1000 és 2000 forintos címletű utalványok hogyan választhatók szét a perforáció mentén.
Közölte, ha a kézbesítő nem találja otthon az nyugdíjast, akkor értesítőt hagy a postaládájában, amivel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni.
Elmondta, az utalványokat a postástól a közeli hozzátartozók, így például a házastárs is átveheti.

A kormány bízik abban, hogy a 10 ezer forintos juttatások segítséget jelent a karácsonyi készülődésben, vagy az ajándékvásárlásban - mondta az Emmi államtitkára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben