Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Szeptember 01. 18:45, csütörtök | Helyi
Forrás: www.vasnepe.hu

Megnyílnak a Leader-források

Megnyílnak a Leader-források

Az idén már csak elektronikus úton lehet Leader-forrásokra pályázni, és a projekteket előzetesen minősíttetni is kell. Megnőhet az eredményes pályázatok száma.


A Sághegy Leader Egyesület működési területén, amely a sárvári és celldömölki kistérségben lévő 57 községet és Répcelak városát jelenti, ismét lehet pályázni szeptember 30. és október 31. között az UMVP IV. tengelyének forrásaira. Az egyesület az elmúlt héten Sitkén és Jánosházán tartott tájékoztatót a megváltozott lehetőségekről: az előző fordulóval ellentétben idén már csak elektronikus úton lehet pályázni és a projekteket előzetesen minősíttetni is kell.

Az egyesület 365 millió forint kiosztható forrással rendelkezik, és kilenc célterületre lehet pályázatot beadni. A kötelező előminősítés miatt a pályázók nem tétlenkedhetnek, hiszen a kis értékű projekteket (képzés és rendezvény 250 ezer, közösségi célú és vállalkozási egymillió forint) már szeptember 5-ig be kell adni - tudtuk meg dr. Galántai György elnöktől. Az egyesület vezetője elmondta, hogy augusztus 25-én rendkívüli közgyűlést tartottak Répcelakon. Megismerkedtek a tízéves város irigylésre méltó fejlődésével, határoztak az alapszabály módosításáról a tagfelvétel további könnyítése érdekében. A tagság megerősítette az elnökség és a tisztségviselők mandátumát, s döntöttek arról, hogy továbbra is a munkaszervezetük segítségével végzik el a teendőiket.

A pályázati információk elérhetőek az egyesület honlapján: www.saghegyleader.hu. Várják a pályázókat a sárvári irodában is (Batthyány u. 34. volt borforgalmi udvar) munkanapokon 8-16 óráig, szerdán 18 óráig. Célszerű bejelentkezni a 95/321-132 telefonszámon. Tavasszal 36 nyertes pályázót értesítettek; az egyesület vezetői bíznak abban, hogy az eredményes pályázatok száma akár a háromszorosára is nőhet ebben a fordulóban.
 

Címkék: leader

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.