Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 23. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Milliós adatlopás a németeknél

Milliós adatlopás a németeknél

16 millió felhasználó jelszavát és egyéb adatait lopták el egy levelezőrendszerből Németországban, jelentette be az ország biztonságért felelős ügynöksége. A hekkerek több millió gépből álló zombihálózattal szerezték meg az egyedi azonosítókat.

A Szövetségi Biztonsági Iroda közleménye szerint a bűnözők olyan szoftverekkel fertőztek meg számítógépeket, amik lehetővé tették, hogy összegyűjtsék az email címeket és a hozzájuk tartozó jelszavakat anélkül, hogy a gép tulajdonosa ebből bármit is észrevett volna. Az ügynökség nem közölte, hogy áll a bűnügy felderítése, viszont elindítottak egy weboldalt, ahol mindenki leellenőrizheti, hogy áldozattá vált-e. Ez azonban a hatalmas terheléstől szinte azonnal összeomlott, és még most is csak lassan érhető el - írja az Index.

Az ügynökség szerint több millió fertőzött gépről van szó, és a német lakosság ötödét érintheti a probléma. A nyomozók szerint az áldozatok főleg németek, a listán található címek mintegy fele .de végződésű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak