Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Május 30. 12:09, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen kérték márciusban a csokot

Minden eddiginél többen igényelték márciusban a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) - írta a Magyar Nemzet szombaton.

A lapot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) arról tájékoztatta, hogy az első negyedévben több mint 8 ezer család kérte a támogatást. Ez 2 ezerrel több igényt jelent a 2019 első három hónapjában mért adatnál. A január-márciusi időszakban így 29 milliárd forintot tett ki a kért összeg, 7 milliárddal többet, mint tavaly ugyanekkor.

A Magyar Nemzet úgy fogalmazott, hogy az otthonteremtési programot is felfuttatta a családvédelmi akcióterv, amely használt lakásra is elérhetővé tette a csok mellé felvehető kedvezményes hitelt.

Márciusban a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ellenére igényelték kiugróan sokan a csokot - jegyezték meg. Ekkor csaknem 3 ezer kérelem érkezett, 10 milliárd forint összegben.

A 2015 júliusától elérhető csokkal évről évre többen élnek, korábban általában 1700-2700 volt a havi igénylések száma - írta a Magyar Nemzet.

Az Emmi azt is közölte a lappal, hogy a csokot eddig 136 ezer család vette igénybe, 425 milliárd forint összegben. Egy család átlagosan 3,1 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Falusi csokra az első negyedévben csaknem 3 ezer család kérelmét fogadták be a bankok. Az Emmi adatai szerint kilenc hónap alatt - tavaly júliustól idén márciusig - 8 ezren igényelték a támogatást az érintett 2500 kistelepülés valamelyikén. Mivel a kérelmek 45 milliárd forintról szóltak, az egy családra jutó összeg a falusi csok esetében magasabb: 5,4 millió forint - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére