Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 05. 09:12, kedd | Belföld
Forrás: maltai.hu

Mindenki segíthet a rászorulókon

Mindenki segíthet a rászorulókon

Áruházakban, iskolákban, karácsonyi vásárokban, otthon a számítógép előtt, de még a labdarúgó-mérkőzésre készülve is bárki bekapcsolódhat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei adventi jótékonysági akcióiba.

A Máltai Szeretetszolgálat ugyanakkor azt hangsúlyozza, hogy a gyűjtés sikerét nem lehet számokban kifejezni, az adományok mennyiségénél fontosabbak a találkozások.

Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak advent ideje, az ünnepi készülődés a karácsonyra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára a legfontosabb, hogy az általa egész évben segített emberek a máltai önkéntesekkel és munkatársakkal közösségben élhessék meg a karácsony csodáját – áll a szolgálat közleményében.

A következő hetekben több mint kétszáz intézményben tízezernél is több ellátásban részesülő ember karácsonyát készíti elő a karitatív szervezet. Ezekben a hetekben megsokszorozódik a rászoruló emberektől és különböző közösségektől érkező kérések száma. Szerencsére az adományozó, támogató szándék is ilyenkor a legerősebb.

A többi nagy karitatív szervezethez hasonlóan a Máltai Szeretetszolgálat is különleges feladatokkal, gyűjtésekkel készül adventre, hogy a máltai közösség a lehető legtöbb ember számára jelentsen emberi közelséget, támogatást az év utolsó heteiben is.

Adni öröm!
Idén december 14. és 19. között már a 21. alkalommal rendezi meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Spar-csoport kijelölt üzleteiben az Adni öröm! akciót. A karitatív szervezet 165 Spar és Interspar üzletben több mint 3500 önkéntes, köztük több száz középiskolás diák részvételével tartós élelmiszert gyűjt a rászoruló embereknek.
A csomagok egy része hajléktalan emberek számára készül, más részét nagycsaládosoknak és idős embereknek juttatják el a szeretetszolgálat csoportjai és intézményei. Az idei Adni öröm! akció vásárlók tízezreinek nyújt lehetőséget arra, hogy az ünnep előtt rászoruló embereken segítsenek.

A gyűjtésről az www.adniorom.hu honlapon lehet részletesen tájékozódni, az oldalon a jótékonykodást segítő praktikus információk mellett az akcióban részt vevő üzletek is megkereshetők, az adományszámláló segítségével pedig az összegyűlt élelmiszer mennyiségét lehet nyomon követni. Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként idén is személyesen részt vesz karácsonyi gyűjtésben.

A Máltai Szeretetszolgálat intézményei és csoportjai az Adni öröm! akció előtt is folyamatosan fogadják a tartósélelmiszer- és ruhaadományokat. A Máltai Szeretetszolgálat 1350-es adományvonalán hívásonként 250 forinttal támogatható a máltai szervezet munkája, a www.adomanyozz.hu oldalon pedig online átutalással is lehet segítséget nyújtani.

A máltai szervezet célja, hogy az előző évekhez hasonlóan mintegy harmincezer család, idős ember részesüljön még karácsony előtt az összegyűjtött élelmiszerekből összeállított csomagokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben