Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Június 23. 16:02, hétfő | Sport
Forrás: InfoVáros | Borbás Bálint

Muresan újabb pontokat szerzett magyar csapatának

Muresan újabb pontokat szerzett magyar csapatának

Bár a hétvége előtt Robert Muresan, a magyar H-Moto Team román versenyzője még úgy nyilatkozott, Misanóban, a FIM Superstock 1000 Kupa idei negyedik versenyén egy top5-ös eredményt sem tart elérhetetlennek, és ettől vasárnap távol volt, ám az előzmények és a körülmények ismeretében 13. helyére is abszolút büszke lehet ő és csapata.

Muresan a 14. helyről kezdte meg a versenyt, majd a rajtnál egy pozíciót javítva feljött a 13. helyre, közvetlenül a magyar Németh Balázs mögé, aki mellesleg idehaza szintén élvezi a H-Moto támogatását. A román pilóta viszont még az első körben összeütközött egyik kawasakis vetélytársával, Kevin Valkkal, melynek folyományaként egészen a 16. helyig csúszott vissza, és onnan kellett újból megkezdenie a felzárkózást.



Ez sikerült is neki, hiszen 4 körrel a leintés előtt a 14. helyen szelte át a célvonalat, és ez döntőnek bizonyult, mivel egy helyi szabadkártyás versenyző bukása miatt a versenyt a következő körben piros zászlóval leintették és már nem is indították újra, így az előző kör befutási sorrendje adta a verseny végeredményét, leszámítva a bukó versenyző helyezését, aminek folytán Muresan végül a 13. helynek örvendhetett. Roby ezzel az összetettben 11 pontjával feljött a 14. helyre, márpedig ilyen előkelő helyen még egy román versenyző sem állt korábban a FIM Superstock 1000 Kupa bajnoki pontversenyében.



Robert Muresan
„A mai versenyen gondjaim adódtak a hátsó felfüggesztéssel, ám ennek ellenére eredményes futamot tudtam teljesíteni. Nagyon keményen hajtottam, hogy minél előrébb végezzek, és minél több pontot szerezzek a csapatnak, de a Valk ellen történt elsőkörös ütközésem ezt nem segítette. Több pozíciót is veszítettem, és kezdhettem mindent elölről, pedig a rajtom és az első néhány kanyar nagyon jól sikerült. A 13. hely nem rossz egy balszerencsés hétvége végén. Aminek még nagyon örülök, hogy ezzel az összetettben is előrejöttem a 14. helyre, és román versenyző ebben a bajnokságban ennyire elöl még sosem állt a pontversenyben. A tempónk sem volt rossz, és a hétvége folyamán többször is sikerült a leggyorsabb részidőt futnom a 4-es szektorban, amire büszke vagyok. Csapatommal magabiztosan várjuk a két hét múlva esedékes portimaói versenyt.”

Címkék: H-Moto Team, Muresan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.

2024. Június 16. 10:25, vasárnap | Sport

Megérdemelt és egyértelmű svájci sikerről írnak a német napilapok

A német napilapok megérdemeltnek és egyértelműnek nevezték azt a 3-1-es győzelmet, amelyet a svájci labdarúgó-válogatott aratott szombaton Kölnben a magyarok felett a németországi Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.

2024. Június 15. 19:43, szombat | Sport

Rossi magára vállalta a felelősséget a vereségért

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.