Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nagyböjti országjáráson a szentkúti kegyszobor

Nagyböjti országjáráson a szentkúti kegyszobor

Több városba is elviszik a szentkúti kegyszobrot a nagyböjti időszakban. A Szűz Máriát ábrázoló szobor első útja ma a budapesti pasaréti ferences templomba vezet, ahol este tekinthetik meg a hívek - közölte a Ferences Sajtóközpont. Emlékeztettek arra is, hogy a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely felújítási munkálatainak tavaly őszi megkezdése óta a búcsújáróhely legféltettebb kincse, a kegyszobor a budapesti Szent István-bazilikában volt megtekinthető.

Mint írták, a pasaréti templomból szombaton Székesfehérvárra viszik a kegyszobrot, ott reggel körmenetben kísérik a püspöki palotától a székesegyházba, ahol imádság és ének keretében köszöntik a Szűzanyát ábrázoló szobrot, majd ünnepi szentmisét tartanak, amelyre elsősorban a vidékről érkező híveket és papokat várják. Székesfehérváron a szentmise után az ottani egyházközségek vezetésével imaórákat tartanak, és még aznap délután záró szentmisét is celebrálnak.

kegyszobor következő állomásai március 26-án a Ferenciek terén lévő ferences templom, április 2-án pedig a szintén fővárosi Margit körúti ferences templom. Mindkét helyen imaórával és szentmisével köszöntik a szentkúti Szűzanya-szobrot. A nagyböjti országjárás utolsó állomása Szent Erzsébet szülővárosa, Sárospatak lesz, ahol a bazilikában április 4-én estétől másnap délutánig lehet imádkozni a kegyszobor előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.