Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Július 23. 08:00, péntek | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Nemzetközi embercsempész-hálózat felszámolásában vett részt a Nemzeti Nyomozó Iroda

Nemzetközi embercsempész-hálózat felszámolásában vett részt a Nemzeti Nyomozó Iroda

A déli és a nyugati határ között az illegális migránsok szállítását luxusjárművekkel megszervező nemzetközi embercsempész-hálózat felszámolásában vett részt

a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) a bolgár és a görög hatóságokkal közösen - tájékoztatott a KR NNI csütörtökön a rendőrség oldalán.
A közlemény szerint az Europol támogatásával végrehajtott akcióban a Magyarországon működő bűnözői sejtek tagjai is rendőrkézre kerültek.

A részletekről azt közölték, hogy a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának székesfehérvári osztálya azonosított egy év eleje óta Magyarországon működő nemzetközi bűnözői csoportot. A hálózat Magyarország déli (szerbiai) és nyugati határszakasza közötti területen folytatott embercsempészetet.

A szervezők a kifejezetten nagy teljesítményű és nagy értékű, bolgár és grúz honosságú luxusjárműveket biztosítottak a sofőrök számára, amelyeket segítőiken keresztül trélerekkel juttattak be Magyarországra.

A külföldön beszervezett és Magyarországon elszállásolt ukrán és grúz csempészsofőrök "tapasztalt, kifejezetten jó vezetési képességű, gyorsan reagálni képes tagjai a csoportnak, akik a velük szemben kezdeményezett rendőri intézkedéseknek ellenszegültek, és a csempészautókkal vagy abból kiugorva gyalogosan (...) menekülést kíséreltek meg" - írták.

Megállapították, hogy a magyarországi embercsempészetet egy Bulgáriában élő, családi alapon szerveződött bűnözői csoport irányítja. Tagjai Görögországben szintén ugyanilyen tevékenységet folytattak - tették hozzá.



A bűnszervezet felszámolása érdekében a magyar, a bolgár és a görög hatóságok nemzetközi akciósorozat keretében fogták el a szervezet irányítóit és az egyes országokban - közöttük Magyarországon - működő bűnözői sejtek tagjait - ismertette a KR NNI.

A Magyarországon az NNI székesfehérvári nyomozói 19 embercsempészésre használt gépkocsit, illetve további 10, azok beszállítását végző trélert azonosítottak és figyeltek meg.

A magyar intézkedések eredményeként nyolc embercsempészt fogtak el, akik összesen 87, Magyarországon jogosulatlanul tartózkodó, harmadik országbeli állampolgárt kíséreltek meg Nyugat-Európába szállítani - közölték.

A büntetőeljárások során 11 nagy értékű csempészautót foglaltak le, közülük hét sérült, rongálódott meg az elfogások következtében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;