Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 06. 12:48, szerda | Helyi

Ökonap a Vulkánparkban

Ökonap a Vulkánparkban

Környezettudatosság egy vulkánparkban? Hát persze! Az egy nappal korábban lévő Föld Napja programsorozathoz kapcsolódóan a Kemenes Vulkánpark április 23-án Ökonapot szervez.

Miért éppen Ökonap? Nos, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a körülöttünk zajló folyamatokat. Az éghajlat tartós és jelentős mértékű megváltozása életminőség változással jár, ami nem feltétlenül pozitív. A rendezvény célja felhívni a figyelmet az aktív és a passzív környezetvédelem jelentőségére.

Április 23-án a Vulkánpark dolgozói és a meghívottak gyakorlati példákkal szemléltetik az energiatakarékos háztartás, a környezettudatos életmód, a helyi és természetes élelmiszerek és termékek előnyeit. 2016 az energia jegyében telik a Vulkánparkban. Az Ökonapon szakosodott cégek részvételével bemutatják az olyan megújuló energiaforrásokat, mint nap-, szél-, és geotermikus energia. Természetesen a gyerekekről sem feledkeznek meg a szervezők, környezetbarát gondolkodásra nevelő, játékos, izgalmas programokat tartogatnak a legifjabb korosztály számára is. A programok között mindenki megtalálja a magának valót, hiszen helyi termelők piacától kezdve a túrákon át gazdag a választék.

Az Ökonapon megjelenik a Toyota is. A cég szombathelyi márkaképviselete az Autófókusz Kft. hibridautókat hoz magával ingyenes tesztvezetésre. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Nem kell más tenni, mint jelentkező nevét és a tesztvezetés szót elküldeni az info@kemenesvulkanpark.hu e-mail címre. A regisztrációt április 15-ig bárki megteheti.
Emellett színvonalas és ígéretes előadások is várják a látogatókat, többek között a nemrég hazatért Magyar Száraz-Andok Kutatási Program szakemberei, akik a Föld legmagasabb vulkánján az Ojos del Salado-n végeztek klímakutatásokat. Képviselteti magát a pápai Kékfestő Múzeum, de vendégül látják az Őrségi Nemzeti Park munkatársait is. Részt vehetünk olyan előadáson is, ahol az ökológia és az építészet kapcsolatát egy építész mutatja be.
Az Ökonap időpontja nem véletlen. A Vulkánpark a Föld napján nyitotta meg kapuit 2013-ban, a rendezvény alatt lépnek 4. évünkbe. Így, aki gondol rájuk és sütivel érkezik, az ingyenesen megtekintheti a kiállítást április 23-án. A sütit közösen, nap végén fogyasztják el az ott maradó és kitartó látogatókkal.
Legyünk ott hallgassunk meg, nézzünk körül, figyeljünk, mert egészen egyszerű cselekedetekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a