Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 08. 17:08, péntek | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Óriási vagyonért kelt el az első Amerika Kapitány-képregény

Óriási vagyonért kelt el az első Amerika Kapitány-képregény

Több mint 3 millió dollárért (egymilliárd forintért) kelt el egy csütörtöki árverésen az 1940 decemberében megjelent képregény, amelyben először szerepelt Amerika Kapitány és barátja, Bucky.

A The Hollywood Reporter cikke szerint a vásárlással a képregény az első öt legdrágábban eladott képregény közé került. A képregényért 3,12 millió dollárt fizetett ki a vásárló a Heritage Auctions vasárnapig tartó árverésén.

Amerika Kapitányt Joe Simon és Jack Kirby keltette életre a képregényben a Marvel elődje, a Timely Comics számára. A történet szerint a vézna Steve Rogersből egy különleges szérumtól lesz szuperkatona. A hős képregénykalandjait óriási érdeklődés fogadta, havonta több százezer példányban keltek el.

A nagy becsben tartott képregénypéldányokért továbbra is komoly árat fizetnek az aukciókon. 2021 szeptemberében a Pókembert először bemutató Amazing Fantazy 15. száma 3,6 millió dollárért (1,25 milliárd forintért) kelt el, s ezzel minden idők legdrágábban eladott képregénye lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára