Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 07. 09:12, csütörtök | Helyi
Forrás: Vas Népe online

Portisch Lajos látogatása, Gömböcz és Czupor sikere a szimultánon

Portisch Lajos látogatása, Gömböcz és Czupor sikere a szimultánon

A Nemzet Sportolója, Portisch Lajos nemzetközi sakk nagymester volt a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola vendége.

A Szent Benedek iskolában már hagyománya van, hogy olyan hírességeket hívnak meg, akik tanúságot tesznek keresztény hitükről. Így lett szerdán Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója a vendégük.

A nemzetközi sakknagymester, olimpiai bajnok, húszszoros olimpikon, kilencszeres magyar bajnok, nyolcszoros világbajnokjelölt nem csak sakktudásáról tett tanúbizonyságot. A mintegy 160-170 fős közönséget énektudásával is meglepte, négy dalt szólaltatott meg Erkel Ferenc és Kacsóh Pongrác műveiből. Majd életéről és sportolói pályafutásáról mesélt. Arról is, hogy mindig képes volt küzdeni, a kudarcok után felállni és újrakezdeni. A sakkozó nem kevés humorral, öniróniával számolt be gyengeségeiről is, amely által még inkább megnyilatkozott emberi nagysága. Keresztény, katolikus hitéhez a legnehezebb körülmények között is hű maradt. Minderről A sakk az én keresztem című interjúkötetében is vall.

A programot szimultán zárta, amikor is Portisch Lajossal 15 celldömölki és sárvári versenyző és az iskola ifjú sakkozói játszhattak. Két fiatalnak sikerült komoly meglepetést okoznia: Gömböcz Zsófia győzött, Czupor Attila pedig döntetlent ért el a világhírű nagymester ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni