Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Szeptember 19. 08:54, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti

Rekordmagasságban, 700 dollár felett zárt az Apple

Rekordmagasságban, 700 dollár felett zárt az Apple

Rekordárfolyamon, 702,08 dolláron zártak kedden az Apple részvényei.

Az iPhone 5-ös telefonok megjelenése miatt lépték át az Apple-részvények a 700 dollárt, miután az előrendelések már az első napon meghaladták a 2 millió készüléket. Az Apple, amely a múlt hónapban rövid időre többször is elfoglalta már a csúcsot, úgy tűnik, most huzamosabban letaszította a Microsoftot a legnagyobb tőzsdei értékű amerikai nagyvállalatot megillető piedesztálról.
Az Apple-részvények márciusban érték el a 600 dollárt. A Dow Jones összesítése szerint a papírok az elmúlt egy hónapban 5, az elmúlt egy év során pedig 73 százalékkal drágultak.
A 700-asok klubjának - vagyis az olyan részvényeknek, amelyeknek ára meghaladja 700 dollárt - jelenleg mindössze öt tagja van a New York-i tőzsdén. A frissen felkerült Apple-papírok mellett csak a Berkshire Hathaway A sorozatú részvénye (132770 dollár), a Seaboard (2259 dollár), az NVR (856 dollár) és a Google (715 dollár) részvényei tartoznak ebbe a szűk csoportba.
A kaliforniai San Joséban egyébként kedden az illetékes szövetségi bíró, Lucy Koh elutasította a Samsung Electronicsnak azt a folyamodványát, hogy vonja vissza az előzetes végzést, amely megtiltja a cégnek, hogy Amerikában forgalmazhassa az iPadre feltűnően hasonlító Galaxy Tab 10.1 táblagépét. Az ideiglenes tilalmat Koh bíró még augusztus 24-e előtt rendelte el, amikor az esküdtszék úgy döntött, hogy a Samsung megszegte az Apple hat szabadalmát és 1,05 milliárd dollár bírság megfizetésére kötelezte a dél-koreai céget. A testület ítélete a Tab 10.1-et nem érintette.
A Samsung a bíróság mellet a reklámpiacon semadja fel a küzdelmet az Apple-lel szemben és a hét eleje óta hirdetési offenzívát folytat az amerikai cég ellen az Egyesült Államokban. A dél-korai óriás hirdetéseiben azt hangoztatja, hogy okostelefonja, a nyár elején piacra dobott Galaxy S3-A sok tekintetben többet tud, mint a most megjelent iPhone 5.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése