Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 26. 14:13, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Rendőrök verték szét a Wall Street-i tábort

Rendőrök verték szét a Wall Street-i tábort

Több száz rendőr kedd hajnalban felszámolta a kaliforniai Oakland belvárosában a Wall Street-i tüntetők ottani táborát.

A rendőrök a sötét leple alatt elözönlötték a városháza előtti területet, ahol a tábor volt, könnygáz- és sörétes lövedékeket lőttek ki a táborozókra, majd kiürítették a területet. A két héttel ezelőtt létesített tábort kevesebb mint egy óra alatt romba döntötték. Nyolcvanöt tüntetőt őrizetbe vettek engedély nélküli gyülekezés címén, elszállították őket, csak a feldúlt sátrak, hálózsákok, matracok, hátizsákok, ételdobozok maradtak ott. A tüntetők számítottak a rendőrattakra, mert egész éjjel ébren voltak.

Kedden napközben több száz tüntető gyűlt össze a városi könyvtárnál, és átvonult a belvároson. A rohamrendőrök útjukat állták, és kialakult egy kis csetepaté, majd a tüntetők visszavonultak. Szeptemberben kezdődött New Yorkban a „Foglaljuk el a Wall Street-et” nevű tiltakozó akció a társadalmi egyenlőtlenségek és a munkanélküliség ellen. Azóta a mozgalomhoz a világ több száz országának számos nagyvárosában csatlakoztak.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.