Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 29. 23:38, hétfő | Helyi
Forrás: VMRFK - Szombathely

Rendőrségi hírek Sárvár és Celldömölk környékéről 2011.08.06-án

Rendőrségi hírek Sárvár és Celldömölk környékéről 2011.08.06-án

Rendőrségi hírek

Celldömölki Rendőrkapitányság

A reggeli órákban egy celldömölki lakos telefonon tett bejelentést , hogy a Bartók Béla utcában egy lakásba ismeretlen személy betört. A helyszínen megállapítást nyert, hogy 2011.augusztus 05.-én 21.30 órakor két fiatal személy az udvaron lévő műanyag ajtót megrongálta és az így keletkezett résen benyúlva kinyitották az ajtót és az egyik szobából eltulajdonítottak egy vérnyomásmérőt. A házban tartózkodó idős nagymama betörőket megzavarta, akik elfutottak. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy a lopással okozott kár kb: 10.000 Ft , a rongálással okozott kár: 20.000 Ft


02.30 Egy celldömölki férfi kért telefonon segítséget. Elmondása szerint fél, hogy fia kábítószeres állapotban valami kárt tesz. Az intézkedő rendőr a kapitányságra előállított egy celldömölki férfit. Az alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt produkált, ezért az orvosi ügyeleten a kábítószeres befolyásoltság megállapításához a vér- vizelet vételre került sor. A 03.50 órakor szabadon bocsátva, ellene büntetőeljárás kezdeményezve.
 

Sárvári Rendőrkapitányság

A reggeli órákban egy beledi lakos telefonon tett bejelentést, hogy anyagi káros közlekedési baleset történt Répcelak belterületén. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy hegyeshalmi lakos az általa vezetett Nissan típusú szgk.-val közlekedett a 86-os számú főútvonalon Beled felől Szombathely irányába. Haladása során Répcelak belterületén a Petőfi S. utcában nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó és forgalmi ok miatt lassító, majd megálló beledi lakos által vezetett Renault típusú szgk. mögött és annak hátuljának ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

Valamivel 11 óra előtt egy soproni lakos telefonon bejelentette, hogy anyagi káros közlekedési baleset történt a 84-es számú főúton Hegyfalu térségében. A helyszínen megállapítást nyert, hogy egy sopronkövesdi lakos az általa vezetett Honda típusú szgk.-val közlekedett a 84-es számú főúton Hegyfalu térségében. Haladása során a 84-es számú főút 77 km szelvényében nem tartott megfelelő követési távolságot és az előtte forgalmi ok miatt lassító majd megálló soproni lakos által vezetett Citroen típusú szgk. hátuljának ütközött, melyet neki lökött az előtte álló német állampolgár az által vezetett Ford típusú szgk.-nak. A baleset során személyi sérülés nem történt, az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

Nem sokkal később egy ikervári lakos telefonon bejelentette, hogy 2 általa ismert női személy megverte. A helyszínen megállapítást nyert, hogy a bejelentő szóváltásba keveredett 1 szombathelyi és 1 ikervári lakossal, melynek során a szombathelyi lakos a hajánál fogva földre rántotta a bejelentőt valamint az ikervári lakos több esetben megütötte és megrúgta a bejelentőt. A bejelentő védekezés képen megkarmolta az ikervári lakos nyakát. A bejelentő és az ikervári lakos 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A bejelentő úgy nyilatkozott, hogy könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjeszt elő mind a szombathelyi mind az ikervári lakos ellen. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.


Kora délután a VMRFK Ügyelete értesített, hogy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Rábapaty belterületén. A helyszínen megállapítást nyert, hogy 2011.08.06-án 13 óra 35 perc körüli időben egy mosonmagyaróvári lakos az általa vezetett motorkerékpárral közlekedett Rábapaty belterületén az Alsópatyi u-ban Sárvár felől Sopron irányába. Haladása során az Alsópatyi utcában egy lakóház előtti útszakaszon az előtte haladó és lassító szgk. mögött az ütközés elkerülése végett fékezni kezdett, amitől elvesztette a járműve felett az uralmat és a jobb oldali árokba csúszott. A baleset során a mkp. vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

Valamivel 15 óra előtt egy sárvári lakos telefonon bejelentette, hogy lakás betörés történt saját lakóházukba. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy ismeretlen személy 2011.08.05-én 12 óra 30 perc és a bejelentés közötti időben ajtó befeszítés módszerével bement a lakásba és onnét 173.000 Ft készpénzt valamint arany és ezüst ékszereket tulajdonított el. A lopással okozott kár 500.000 Ft, a rongálási kár 400.000 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.