Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Május 08. 23:31, vasárnap | Helyi

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

Rendőrségi hírek Celldömölk és Sárvár környékéről

2011. május 6-án és 7-én...

Rendőrkapitányság Celldömölk

2011. május 6.

Egy devecseri lakos telefonon tett bejelentést a Rendőrkapitányságra, hogy a 8-as főút jánosházi vasúti átjáró előtt közlekedési baleset történt, egy gépkocsi egy másikat az útról leszorított, majd tovább hajtott. Megállapítást nyert, hogy egy ajkai lakos személygépkocsival közlekedett Körmend irányából Veszprém felé. A türjei elágazónál az előtte haladó kocsisor előzésébe kezdett, amikor a sorból egy másik személygépkocsi kivágott elé. Hogy az ütközést elkerülje balra rántotta a kormányt, amelynek következtében a menetirány szerinti bal oldali vízelvezető árokba hajtott, a másik gépkocsi megállás nélkül tovább hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt, az esetet okozó gépjármű felkutatására tett intézkedés eredményre nem vezetett.

Egy celldömölki lakos telefonon tett bejelentést, hogy a Sági utca egyik házában édesanyját az élettársa megverte. Megállapítást nyert, hogy a celldömölki nő és élettársa, egy jászladányi lakos a közös udvarukban szóváltásba keveredett egymással, melynek során a nő a férfit egy szánkótalppal fejbe vágta. Ezt követően a férfi a nőt a lakásba bekergette, ahol ököllel többször megütötte. A nőt a mentők a Celldömölki Kórházba szállították, ahol megállapítást nyert, hogy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett. A férfi a rendőrök kiérkezéséig a helyszínről eltávozott. A hatóság a helyszíni szemlét megtartotta, mindkét személy ellen garázdaság miatt büntető feljelentést tettek.

Rendőrkapitányság Sárvár

2011. május 6.

Egy rábapatyi lakos bejelentette, hogy a szántóföldjére ismeretlenek nagy mennyiségű hulladékot hordtak ki. Megállapítást nyert, hogy az ismeretlen személy a Rábasömjén külterületén levő mezőgazdasági területre egy 70 x 20 méter nagyságú területen, kb. egy méter magasan lótrágyából, építési törmelékből és háztartási hulladékból álló szemetet helyezett el. Az ügyben "Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése" miatt büntetőeljárás kezdeményezve.

A járőr Sárváron, a Nádasdy úton igazoltatott egy helyi lakost, aki a tulajdonában lévő kerékpáron ülve közlekedett. Fenti személy igazoltatására azért került sor, mivel kerékpárjával az út közepén bizonytalanul, imbolyogva közlekedett. Az intézkedés során a kerékpáros leheletén alkoholszag érződött, ezért vele szemben a helyszínen alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

2011. május 7.

A kora hajnali órákban ajárőr Sárváron, az Alkotmány utcában igazoltatott egy sárvári lakost, aki segédmotor kerékpárjával közlekedett. A személy igazoltatására azért került sor, mivel imbolyogva, bizonytalanul közlekedett és a szolgálati gépjármű láttán gyorsan leszállt a segédmotor kerékpárról. Az igazoltatás során az intézkedés alá vont személy leheletén alkoholszag érződött, ezért vele szemben típusú alkoholszondát alkalmaztak, amely 0,22 mg/l értéket mutatott. A személy -M- kategóriára érvényes vezetői engedélye a helyszínen elvételre került. Az ügyben szabálysértési eljárás kezdeményezve.

A késő délutáni órákban érkezett a bejelentés a Rendőrkapitányságra, hogy a 84-es számú főútvonal Sárvárt elkerülő szakaszán közlekedési baleset történt. Ismeretlen személy az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú és típusú lakóbusszal közlekedett a 84-es számú főútvonalon, Rábapaty felől Sümeg irányába. Haladása során az előtte, vele azonos irányban haladó jármű előzésébe kezdett, ezért áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol vele szemben közlekedett egy soproni lakos az általa vezetett személygépkocsival. A személygépkocsi vezetője a lakóbusszal történő ütközés elkerülése végett fékezett, melynek során járműve hátuljának ütközött a mögötte, vele azonos irányban haladó bonyhádi lakos, az általa vezetett személygépkocsival. Az ismeretlen rendszámú és típusú lakóbusz a helyszínről megállás nélkül elhajtott. A baleset során, a gépkocsikban tartózkodó 2-2 személy 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.