Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Március 06. 16:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Rengeteg teherautós és buszos szabálytalankodott egy hét alatt

Rengeteg teherautós és buszos szabálytalankodott egy hét alatt

Csaknem 400 jogsértést állapítottak meg a rendőrök a teherautók és buszok egyhetes országos ellenőrzésén - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának országos ellenőrzésén a rendőrök február 26. és március 4. között 1741 nehéz tehergépkocsit és 251 autóbuszt ellenőriztek. Az egyhetes akcióban az ellenőrzött járműveknél összesen 384 jogsértést állapítottak meg a rendőrök.

Azonnali közlekedési korlátozást 12 tehergépkocsinál rendeltek el. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 68 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 55 esetben, míg az okmányokkal összefüggő jogsértések miatt 27 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során alkoholfogyasztás gyanúja nem merült fel, 20 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, míg 128 járművezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzésénél 2 jármű vezetője gyorshajtott, míg vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 9 sofőrrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek - írták.

A Tispol európai szintű ellenőrzésének keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. Ezen felül az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a vagyon elleni bűncselekmények, valamint a kábítószerrel, lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmények felderítésére, megszakítására is - áll az ORFK közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.