Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Július 01. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Rosszul járnak a minimálbérre bejelentett vállalkozók

Rosszul járnak a minimálbérre bejelentett vállalkozók

A Magyar Nemzeti Bank javaslata szerint ősztől az egy ügyfél által hiteltörlesztésre fordított összeg nem haladhatja meg jövedelme meghatározott százalékát.

Az MNB azt szeretné elérni, hogy kizárólag a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által igazolt jövedelem legyen figyelembe vehető - írja a Napi Gazdaság.

Ma a legtöbb banknál az igazolt jövedelem (munkáltatói igazolás – folyószámla- vagy NAV-jövedelemigazolás) 40−50 százalékát teszi ki a havi törlesztőrészlet, néhány pénzintézet azonban 70−80 százalékig is elmegy – írja közleményében a Duna House ingatlanközvetítő. Bizonyos bankok azonban nemcsak a NAV által igazolt jövedelem alapján, hanem – a vállalkozás pénzügyi mutatóinak (forgalom, nyereség) figyelembevételével – jövedelemvélelmezéssel értékelik az ügyfél hitelképességét.

A Duna House Hitel Centrumának tapasztalatai szerint a vállalkozó ügyfelek ötven százaléka igényel ilyen módon hitelt, nekik célszerű már most beadni hitelkérelmüket és a jövedelemigazolásokat, amelyekben a hiteligénylést megelőző teljes évet kell majd magasabb jövedelemmel igazolniuk. A Duna House szerint az intézkedéscsomag nem jelent veszélyt a lakáscélú jelzáloghitelek itthoni piacára. Jelenleg az átlagos hitelösszeg hatmillió forint körül van, amely húszéves futamidővel számolva 45−50 ezer forint havi törlesztőrészletet jelent.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.