Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Február 11. 09:02, péntek | Bulvár
Forrás: mti - fotó: instagram.com/snoopdogg/

Snoop Dogg megszerezte a kiadót, ahol karrierje indult

Snoop Dogg megszerezte a kiadót, ahol karrierje indult

Snoop Dogg megvásárolta azt a lemezkiadót, ahol karrierje annak idején elindult. Immár az 50 éves amerikai hiphop sztár a tulajdonosa a Death Row Recordsnak.

"Különösen jelentős pillanat ez számomra. Izgatott vagyok és hálás a lehetőségért, hogy megszerezhettem ezt az ikonikus és kulturálisan meghatározó Death Row Records brandet, amelyben óriási kiaknázatlan lehetőségek vannak" - idézte Snoop Doggot a BBC hírportálja.

A rapper első albuma, a Doggystyle 1993-ban ennél a kiadónál jelent meg. Azon az anyagon olyan nagy slágerek szerepeltek, mint a Gin & Juice, a Doggy Dogg World vagy a Murder Was the Case.

A Death Row Recordsot Dr. Dre, Suge Knight, DOC és Dick Griffey alapította 1992-ben. Snoop Dogg azután szerződött velük, hogy egyik korai mixtape-je felkeltette az NWA egyik alapítója, Dr. Dre figyelmét, aki meghallgatásra hívta, majd szerepeltette saját első albumán, az 1992-es The Chronic-on. Dr. Dre és Snoop Dogg első lemeze óriási üzleti durranás lett a Death Row Records számára.

Snoop Dogg tinédzserként börtönben ült drogbűntettért, ám a Doggystyle, majd az 1996-ban megjelent folytatás, a Doggfather hatalmas fordulatot hozott az életében. A szerződése értelmezése körüli viták, jogdíjak állítólagos visszatartása miatt 1998-ban mégis távozott a kiadótól, amely a következő években, különösen Tupac Shakur halála és Suge Knight bebörtönzése, valamint Dr. Dre távozása után hanyatlásnak indult.

A Death Row Records 2006-ban csődöt jelentett, három évvel később 18 millió dollár ellenében a kétes hírű WIDEawake Entertainment tulajdonába került. De ez is csődbe ment, a későbbi tulajdonosok között volt az Entertainment One, a Hasbro, a One Music, tavaly pedig a Blackstone Group vette meg.

Címkék: kiadó, snoop dogg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.