Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Július 02. 12:42, hétfő | Helyi
Forrás: http://cellituzoltok.cellkabel.hu

Szárazság, kánikula - bevetésen a lánglovagok

Szárazság, kánikula - bevetésen a lánglovagok

A szárazság és magas hőmérsékletek ellenére térségünk tűzvédelmi szempontból nyugodt időszakot élt át az elmúlt napokban.

Június 18-a hetében3-szor riasztották a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság állományát, ebből két alkalommal tévesen, egy esetben pedig kisebb tűzhöz, amikor 50-60 m2 szemét égett Egeralja közelében.

Június utolsó napján, 30-án, viszont komolyabb tűzhöz ugrasztották a lánglovagokat.16 óra 10 perckor érkezett a jelzés az ügyeletre, miszerint Kemenesmihályfa és Ostffyasszonyfa közöttég az akácos alja. ADömölk I-es és Tartalék szerek,valamint aSárvár I-es szer vonult a helyszínre. A tűzoltók gyorsaságának köszönhető, hogy a lángolást hamar sikerültmegfékezni, és így a tűz nem tudott átterjedni a fák koronájára. Szükség volt a rendőrök jelenlétére is, mert a szél a sűrű füstöt a közútra hordta, ami emiatt beláthatatlanná vált. Az érintett útszakaszon az oltás idején egész, majd félpályás útzár volt érvényben.

A Tűzoltóság ezúton is felhívja a lakosság figyelmét akánikula és a szárazság miatti veszélyekre, hiszen ez utóbbi esetben iscsak perceken múlt, hogy nem egy kiterjedt erdőtűzzel találták szembe magunkat. Tikkasztó meleg van és szárazság. Figyeljünk oda, és vegyük komolyan az óva intő szavakat: ne dobjunk ki az autóból égő csikket, üveget! Nem elég, hogy a természetet károsítjuk vele, környezeti katasztrófához is vezethet meggondolatlan tettünk. Ha pedig már megvan a baj, és tüzet észlelünk, ne menjünk el mellette gyanakvás nélkül, hívjuk a tűzoltókat!

(A fénykép egy korábbi bevetésen készült)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén