Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Augusztus 09. 09:05, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szeptember közepéig várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Szeptember közepéig várja az iskolakezdést segítő adományokat a Katolikus Karitász

Szeptember közepéig várja az adományokat a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű országos segélyprogramja.

Tizedik éve indították útjára az iskolakezdést segítő programot, amellyel évente mintegy 10 ezer gyermeket tudnak támogatni - hangsúlyozta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Az akciót a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal, valamint a Karitász honlapján online lehet támogatni, emellett a központi bankszámlán "iskolakezdés" megnevezéssel is várják az adományokat - tette hozzá.

Kiemelte, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából 100 kárpátaljai és vajdasági első osztályos gyermekhez is eljuttatnak tanszereket és iskolatáskákat.

Kiemelte, hogy egy hívás egy színesceruza-készletet, 10 hívás egy iskolatáskát, 1000 hívás 100 gyermek támogatását jelenti. Emellett jó állapotú tárgyi adományokkal, például iskolatáskákkal is lehet segíteni a gyerekeknek. A szervezet célja, hogy az országos összefogással évről évre több gyermeknek segíthessenek az iskolakezdésben.

Hangsúlyozta: az iskolakezdéshez szükséges adományokra mindig nagy szükség van, különösen a nagycsaládoknál, ahol a több gyerek beiskolázása jelentős kiadással jár. A támogatások, tanszerek átadása augusztus végén és szeptember elején, az iskolakezdés első napjaiban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során