Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Március 27. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Több mint száz feljelentéssel zárult a rendőrség fokozott vasúti ellenőrzése

Több mint száz feljelentéssel zárult a rendőrség fokozott vasúti ellenőrzése

Több mint száz esetben tettek feljelentést a rendőrök a 24 órás fokozott vasúti ellenőrzés során - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 21. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során szerda reggel 7 órától csütörtök reggel 7 óráig végzett fokozott ellenőrzést a rendőrség együttműködő szervezetekkel.

Az akció ideje alatt 874 alkalommal vonatokat, 620 esetben állomásokat ellenőriztek közbiztonsági céllal. Ennek során a hatóságok 4558 embert igazoltattak, büntetőfeljelentést 10, szabálysértési feljelentést 114 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 21 embert állítottak elő, 30 embert fogtak el, 311 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Mindemellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival közösen 181 fémkereskedelmi engedéllyel rendelkező gazdálkodót is ellenőriztek.

Azt írták: az akció célja elsősorban a személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, a vasúti határátkelőhelyeken a vasúti szerelvények (személy- és tehervonatok) ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása (fokozott figyelmet fordítva a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására) volt.

Az ellenőrzés kiterjedt a fémlopások megelőzésére a vasúti infrastruktúra, különösen a fém vezetékek védelme érdekében, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó, más jogellenes cselekmények valamint a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére - olvasható a rendőrségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során