Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Április 26. 18:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Többfelé 30 fok körüli meleg lesz a hosszú hétvégén

Többfelé 30 fok körüli meleg lesz a hosszú hétvégén

Csapadék is várható, de jellemzően sok lesz a napsütés, helyenként 30 fokig is melegedhet a levegő a hosszú hétvégén

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken alapvetően napos idő lesz, csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-12 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben és a szélvédett északnyugati tájakon lehet a hidegebb. Napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.

Szombaton több órára kisüt nap, délután, este helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Emellett megélénkül, zivatar környezetében megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4-12, a maximumhőmérséklet 24-29 fok között várható.

Vasárnap a többórás napsütés mellett délelőtt kevesebb, délután erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A légmozgás többfelé élénk, helyenként erős lesz, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Hétfőn napos idő várható, délután és este lehet helyenként zápor, zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 25-30 fokig melegszik a levegő.

Kedden, május elsején is napos idő várható szórványosan - nagyobb eséllyel az ország középső és keleti területein - záporral, zivatarral. Emellett néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során