Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Július 28. 12:06, szerda | Sport

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth a bronzért küzdhet

Tokió 2020 - A cselgáncsozó Tóth a bronzért küzdhet

Tóth Krisztián a bronzéremért küzdhet a 90 kilogrammosok között szerdán a tokiói olimpia cselgáncstornáján.

Az MTK versenyzője - aki júniusban bronzérmet nyert a budapesti világbajnokságon - negyeddöntős vereségével a vigaszágra került, ahol győzelem esetén a bronzéremért küzdhetett, vereséggel pedig hetedikként zárt.
A délutáni programban a 27 éves magyarra régi ismerőse, Noel van't End várt, aki világbajnoki címét 2019-ben éppen a Nippon Budokan sportcsarnokban szerezte. Eddigi hat meccsükön ötször Tóth volt a jobb, és legutóbb 2012-ben kapott ki tőle. A 30 esztendős holland 13 érmet gyűjtött Grand Slam- és Grand Prix-viadalokon, tavaly a budapesti GS-en ötödik lett. Tokióban hasonló utat járt be, mint Tóth: egy San Marinó-i dzsúdós elleni, 36 mp-es ippongyőzelemmel kezdett, majd a francia Axel Clerget ellen nyert aranyponttal, aztán több mint hétperces meccsen kikapott a török Mihael Zganktól.
A vigaszági összecsapás programja alaposan megcsúszott, mivel előtte a négy, 60 kg-os női meccs összességében egy óránál is tovább tartott, közte egy orosz-japán párharccal, amelynek hosszabbításában az alap mérkőzésidő több mint háromszorosát töltötték a tatamin a felek.
Viszonylag gyorsan intette a bíró mindkét cselgáncsozót, de az első két perc akció nélkül telt. Aztán Tóth indított egy dobást, amelyből a holland fölé került, és egy ideig eredménytelenül gyötörte a földharcban. Továbbra is a magyar dzsúdós tűnt aktívabbnak, és második válldobása már sikeresnek bizonyult, vazarit kapott érte. Ellenfele ezután nekirontott, körbekergette a tatamin, de Tóthnak még egy intés is belefért a végén, megnyerte a mérkőzést, és a bronzéremért folytathatja.
"Nagyon bomba formában vagyok" - jelentette ki a vegyes zónába érkezve Tóth Krisztián. Hozzátette, bár korábban azt mondta, hogy fáradhatatlannak érzi magát, most azért elfáradt.
"Végig koncentrált tudtam maradni fejben, tudtam, mit csinál a holland, tudtam semlegesíteni, teljes egészében végigvittem, amit akartam. 2011-ben vívtuk az első meccsünket, tudtuk, hogy itt vér fog folyni, persze csak harc közben, azon kívül sportbarátság van" - nyilatkozott a magyra dzsúdós, aki kiemelte, teljes egészében élvezi, amit csinál, csak magára figyel, és szeretne a ma születésnapját ünneplő édesapjának egy érmet nyerni.
A vb-bronzzal és három Eb-éremmel is rendelkező Tóth a bronzéremért az orosz Mihail Igolnyikovval csap össze.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.

2021. November 23. 09:05, kedd | Sport

Erősport: 14 év munka van ebben – Juhász Péter a tengerentúlon bizonyíthatott

A „mádi kolosszus” újabb egyéni rekordokat állított fel, de az amerikai élmezőny ezúttal még messze volt.

2021. November 22. 17:24, hétfő | Sport

Közös jövőben gondolkodik a Prémium Média és a UNI Győr ETO HC

Szponzori megállapodást kötött egymással az UNI Győr ETO HC és a Prémium Média & Sport Management Zrt. – a felek pedig később még szorosabbra is fűzhetik kapcsolatukat.