Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. December 21. 20:14, szerda | Helyi
Forrás: Sághegy LEADER Egyesület

Töretlen a LEADER pályázatok népszerűsége

Töretlen a LEADER pályázatok népszerűsége

Valamivel több, mint másfélszáz pályázat érkezett a Sághegy LEADER Egyesülethez a nemrégiben lezárt időszakban

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII.29) VM rendelet alapján kihirdetett pályázati felhívásalapján a Sághegy LEADER Egyesület általkiírt 9célterületreösszesen 152 db pályázat érkezett be - tudtuk meg Németh Rudolfnétól, a Munkaszervezet vezetőjétől.

Ezek célterület alapján a következőképpen oszlanak meg:

Sportolási feltételek javítása: 16 db, Közbiztonság és tűzvédelem fejlesztése: 10 db, A helyi szolgáltatók és termelők versenyképességének növelése: 16 db, Térségi hagyományteremtő rendezvények támogatása: 9 db, Természeti és kulturális örökségünk védelme, megőrzése és fenntartása: 13 db, Falusi szálláshelyek kialakítása és fejlesztése: 4 db, A helyi szolgáltatók és termelők műszaki-technológiai fejlesztésének támogatása: 18 db, Rendezvényszervezés és térségi kapcsolatok fejlesztése: 60 db, Képzések szervezése, és azok oktatási feltételeinek javítása: 6 db pályázat.

A Munkaszervezet vezetője azt is elmondta, hogymár zajlik a pályázatok ügyintézése, az elsődeleges vizsgálatok alapján sok az alapjogosultsági, vagy formai hibás pályázat, melyek sajnos elutasításra fognak kerülni.Ezenhatározatok postázása folyamatos, a "rostán fentmaradt"kérelmeknél elsőként hiánypótlásra, majd helyszíni szemlére kerül sor. Amennyiben az ügyintézés során egyéb probléma vagy hiba nem merül fel, az ügyfelek kora tavasszal kaphatják kézhez a befogadó határozatokat.

Kép és szöveg: SziSzi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:20, hétfő | Bulvár

Benézett a nappaliba a kamion

Lesodródott a 64-es főútról, átszakította a drótkerítést és a családi ház oldalába csapódott egy rakomány nélküli nyerges vontató múlt héten Enying Fő utcáján.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Férfi kézilabda vb-selejtező - A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott ki a tornára

Az olimpiai kvótás magyar férfi kézilabda-válogatott kettős győzelemmel jutott ki a jövő évi világbajnokságra, mivel 36-23-ra nyert Litvánia ellen a selejtező vasárnapi visszavágóján, Veszprémben.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.