Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 08. 14:10, csütörtök | Belföld
Forrás: mti/fotók: police.hu

Továbbra is nagy erőkkel kutatnak a Hableány utolsó eltűnt áldozata után

Továbbra is nagy erőkkel kutatnak a Hableány utolsó eltűnt áldozata után

Keresőkutyák, drónok és helikopterek bevetésével, továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a dunai hajóbaleset utolsó koreai áldozatát – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

A Készenléti Rendőrség, valamint az illetékes megyei rendőr-főkapitányságok munkatársai jelenleg a Paks és a déli országhatár közötti ártéri részeken, a Duna mindkét oldalán teljes körű part menti kutatást végeznek. A rendőrök munkáját civilek is segítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának munkatársai pedig a Duna Budapesttől a déli országhatárig tartó teljes szakaszán összehangolt, a folyómederre kiterjedő, fokozott kereső tevékenységet végeznek – írták

A rendőrség a kutatást mindaddig folytatja, amíg van reális esély az utolsó eltűnt koreai áldozat megtalálására – tartalmazza a közlemény.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.