Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Augusztus 31. 09:07, hétfő | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Tüntettek Bostonban a kötelező influenzaoltás ellen

Tüntettek Bostonban a kötelező influenzaoltás ellen

Körülbelül ezer ember tüntetett a gyerekek és a diákok számára kötelezővé tett influenzaoltás ellen helyi idő szerint vasárnap az egyesült államokbeli Bostonban.

Az oltás kötelezővé tételét Charles Baker, Massachusetts állam kormányzója rendelte el, s döntését azzal indokolta, hogy így enyhíthetők a koronavírusos fertőzés tünetei és következményei is.

A védőoltás hathónapos kortól lesz kötelező. Felmentést azok kaphatnak, akik orvosilag igazolják az oltás ellenjavallatait, lelkiismereti okokból nem oltatják be magukat, otthon tanulnak, vagy az iskolájuk teljes egészében internetes oktatásra állt át.

A kormányzói hivatal elé vonult, maszk nélküli demonstrálók az egyéni szabadságjogaik csorbítását vetették Baker szemére. Sok szülő és orvos is részt vett a megmozduláson. A tiltakozók közül többen úgy vélekedtek, hogy a kötelezően elrendelt vakcina nem biztonságos, nem hatékony és nem is szükséges.

Több amerikai egészségügyi vezető, köztük Robert Redfield, a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központok (CDC) igazgatója már korábban arra bíztatta az embereket, hogy oltassák be magukat influenza ellen. Redfield azonban nem szorgalmazta az oltás kötelezővé tételét.

Szakértők szerint az Egyesült Államok - az oltásellenes mozgalmak előretörése ellenére is - egyike a világ azon országainak, ahol a legtöbben oltatják be magukat influenza ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.